Οι κίνδυνοι που κρύβει για τις γυναίκες ένα βρεγμένο μαγιό

Το καλοκαίρι το αγαπάμε όπως αγαπάμε την ηλιοθεραπεία τις βουτιές σε παραλίες και πισίνες και γενικότερα αυτή την πιο ξέγνοιαστη περίοδο που όλα μοιάζουν ομορφότερα!

Ωστόσο, μπορεί να μας αρέσουν πολύ όλα αυτά, αλλά υπάρχουν και κάποια θεματάκια υγιεινής που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα.

Πιο συγκεκριμένα, πολλές από εμάς δεν γνωρίζουμε ότι ένα βρεγμένο μαγιό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η ζέστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε συνδυασμό με την υγρασία αυξάνουν τον κίνδυνο για ανάπτυξη μυκήτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Οι ειδικοί δίνουν συμβουλές για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο και προειδοποιούν ιδιαίτερα τις γυναίκες με ιστορικό μυκητιάσεων. Ακόμη μεγαλύτερη σχολαστικότητα χρειάζεται όταν οι γυναίκες κάνουν μπάνιο σε πισίνα γιατί τα υπολείμματα χημικών που παγιδεύονται μέσα στο βρεγμένο μαγιό ενδέχεται να διαταράξουν την ισορροπία βακτηρίων στον κόλπο.

Οι ειδικοί λοιπόν συνιστούν μόλις κάνετε το μπάνιο σας στη θάλασσα ή την πισίνα να κάνετε ένα ντους και να βγάλετε το βρεγμένο μαγιό αντικαθιστώντας το με ένα στεγνό. Μην το παραμελείτε και μην κάνετε ηλιοθεραπεία με το βρεγμένο γιατί αυξάνετε τους κινδύνους για μόλυνση. Αν παρ’ όλα αυτά έχετε κάποιο σύμπτωμα όπως φαγούρα ή αυξημένες κολπικές εκκρίσεις, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.