«Φωτιά και λαύρα»: Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει πιθανώς καταγραφεί ποτέ σημειώθηκε στην Καλιφόρνια

 

 

 

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει πιθανώς καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, σημειώθηκε στο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου (Death Valley National Park) στην Καλιφόρνια, με το θερμόμετρο να «χτυπάει» κυριολεκτικά κόκκινο, φτάνοντας τους 54.4 βαθμούς Κελσίου. Η καταγραφή σημειώθηκε την Κυριακή στο Εθνικό Πάρκο και έχει επιβεβαιωθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή η εξαιρετικά υψηλή αυτή θερμοκρασία καταγράφηκε εν μέσω ενός κύμα καύσωνα που πλήττει τη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών τις τελευταίες ημέρες, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να ανέβουν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η Κοιλάδα του Θανάτου κατείχε και το προηγούμενο αξιόπιστο ρεκόρ της υψηλότερης καταγεγραμμένης θερμοκρασίας της Γης, όταν το θερμόμετρο είχε δείξει 54 βαθμούς Κελσίου το 2013.

Μία σημαντικά υψηλότερη καταγραφή έναν περίπου αιώνα νωρίτερα, και πάλι στην Κοιλάδα του Θανάτου, είχε γράψει 56.6 βαθμούς Κελσίου, η εγκυρότητα της όμως αμφισβητείται και θεωρείται εσφαλμένη από πολλούς σύγχρονους μετεωρολόγους. Σύμφωνα με μία ανάλυση του μετεωρολόγου ιστορικού Κρίστοφερ Μπερτ από το 2016, άλλες θερμοκρασίες που είχαν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή το 1913, δεν ενισχύουν την αξιοπιστία των 56.6 βαθμών Κελσίου στην Κοιλάδα του Θανάτου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *