«Παραμύθι» η ημερομηνία διανομής εμβολίου, διαψεύδει η Κομισιόν

«Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για τα εμβόλια», απάντησε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Λουνέλα, όταν κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου ερωτήθηκε σχετικά από έλληνα δημοσιογράφο, «αδειάζοντας» εμμέσως πλην σαφώς τον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας που ανακοίνωσαν σήμερα πως η χώρα μας αναμένει τις πρώτες δόσεις τον Δεκέμβριο.

Ο δημοσιογράφος επανήλθε με δεύτερο ερώτημα ζητώντας να μάθει αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση για την ημερομηνία παράδοσης των δόσεων του εμβολίου με την Βίβιαν Λουνέλα να απαντά κατηγορηματικά: «Δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε ακριβή ημερομηνία παράδοσης των εμβολίων» είπε και πρόσθεσε πως «στρατηγική της Ένωσης είναι να έχει τα εμβόλια όσο πιο σύντομα γίνεται, αλλά και με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για όλους τους ευρωπαίους πολίτες».

Η εκπρόσωπος ανέφερε πως η Κομισιόν διαπραγματεύεται την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρίες, προκειμένου να είναι σε θέση να τα παράσχει άμεσα στα Κράτη Μέλη και έχει ήδη έρθει σε μία πρώτη συμφωνία, ώστε να παραλάβει 300.000.000 δόσεις εμβολίων όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

Αυτό, όμως, τόνισε η κ. Λουνέλα, είναι μία εργασία εν εξελίξει καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών.

Πηγή: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *