ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στη σύγχρονη διαδρομή του το Παράλιο Άστρος, στη δεκαετία του 60 ευτύχησε να απολαύσει την τιμητική  παρουσία ενός ευγενικού και δραστήριου ανθρώπου, που ήρθε ως δημόσιος λειτουργός στο –Μονοπώλιο- εκείνης της εποχής και αποδείχθηκε θησαυρός για το τόπο και τους ανθρώπους του. Με κύριο όπλο του το μεράκι για τον αθλητισμό έδωσε πνοή στον αθλητικό σύλλογο Αχιλλέα που υπολειτουργούσε μετατρέποντας τον σε ΜΑΝΟ (Μορφωτικό-Αθλητικό-Ναυτικό-Όμιλο).

Στη φωτογραφία ο Νίκος Αγγελόπουλος.

Δικά του έργα είναι : 1. Το γήπεδο του Παραλίου Άστρους που κατάφερε να πείσει τους συμπατριώτες μας να πουλήσουν την έκταση αντί του συμβολικού τιμήματος της μιας!!! δραχμής και το αποπεράτωσε σχεδόν σε χρόνο ρεκόρ. 2. Η διοργάνωση κολυμβητικών αγώνων με Πανελλήνια εμβέλεια, 3. Η συμμετοχή των αθλητών  του Παραλίου Άστρους σε σχεδόν όλη την Ελλάδα για τα αγωνίσματα του υγρού στίβου, 4. Η διοργάνωση αθλητικών γεγονότων με συμμετοχή ισχυρών εκπροσώπων του χώρου, και γενικά αναβάθμισε τον αθλητισμό στα πρότυπα της συμμετοχής και όχι του πρωταθλητισμού, κρατώντας τα σκήπτρα του πρωτοπόρου ακόμα και στις μέρες μας.

Όμως το μεγαλύτερο δώρο που προσέφερε στο τόπο ήταν η μεγάλη προβολή του, μέσα από όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και τα αποτελέσματα είναι παγκοίνως γνωστά από τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού και όχι μόνο.

Ο σεμνός και ευγενής άνθρωπος έφυγε από τη ζωή, χωρίς να εκφράσει παράπονο για τη μη αναγνώριση των υπηρεσιών που προσέφερε στο τόπο. Η πόλη μας όμως έχει την υποχρέωση, έστω και καθυστερημένα (κάλλιο αργά παρά ποτέ), να τον τιμήσει στο πρόσωπο της οικογενείας του. Το πώς? επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των πολιτών της.

Βίντεο από τους Κολυμβητικούς Αγώνες  τη δεκαετία του 1960

Από Κινηματογραφημένα επίκαιρα της εποχής

http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=3662&thid=13955

http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=3683&thid=14035

http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=3282&thid=17070

 Πατήστε  ΕΔΩ  για να δείτε τις φωτογραφίες (αρχείο Βαγγέλη Κούκλη) και το πρόγραμμα των κολυμβητικών αγώνων του 1962 (αρχείο Βασιλείου Δουζένη).