«Κόκκινος συναγερμός» από τα κρούσματα στην Αττική – Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα

Προς επίσπευση των νέων μέτρων οδηγείται η κυβέρνηση, πιθανόν και ενός lockdown στο Λεκανοπέδιο, καθώς τα αποτελέσματα έως τώρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δείχνουν να μην έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr, είναι χαρακτηριστικό πως την Τετάρτη ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ακύρωσε προγραμματισμένα του ραντεβού, προκειμένου να συμμετάσχει σε συσκέψεις «λόγω αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου».

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει καλέσει την Πέμπτη για ενημέρωση τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Τα 358 νέα κρούσματα δείχνουν πως τα έως τώρα μέτρα δεν απέδωσαν, ενώ η κατάσταση στο σύστημα υγείας κυριολεκτικά σοκάρει, αφού ειδικά στην Αττική ο κίνδυνος να υπάρχει έλλειψη ΜΕΘ είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, μετά τις θριαμβολογίες για τις παρεμβάσεις της στο σύστημα υγείας, αναγκάζεται να οδηγείται ακόμα και στη μετατροπή γενικών ΜΕΘ σε ΜΕΘ κορονοίού, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πολλά μέλη της υγειονομικής επιτροπής πιέζουν για άμεση εφαρμογή νέων μέτρων, ακόμα και του λοκ ντάουν στην Αττική, ώστε να μην επικρατήσουν τα δυσμενέστερα των σεναρίων.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *