Αλλόκοσμο τοπίο: Αυτοκίνητα, σπίτια και δρόμοι σκεπάστηκαν με άμμο από την παραλία

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν σε ένα χωριό του Νόρφολκ είχαν ως αποτέλεσμα να σκεπαστούν τα πάντα με άμμο

Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού έχει ξεκινήσει σε ένα χωριό της Βρετανίας, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων, άμμος από την παραλία κάλυψε αυτοκίνητα, σπίτια, κήπους και δρόμους.    Κάτοικοι του χωριού Γουόλκοτ, σχολιάζοντας την θύελλα της Παρασκευής και του Σαββάτου, είπαν πως δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο.

Το συμβούλιο του Νόρφολκ πρόσφατα έριξε 1.8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα άμμου στις παραλίες των Γουόλκοτ και Μπάκτον στο πλαίσιο ενός προγράμματος διαμόρφωσης του παράκτιου μετώπου.    «Δεν μπορώ να πιστέψω πως ξύπνησα βλέποντας τόση άμμο να έχει καλύψει το αυτοκίνητο που ήθελα να πουλήσω. Δεν νομίζω να θελήσει κανείς να το αγοράσει τώρα», είπε ο Jay Durrant, κάτοικος της περιοχής.    Όπως εξήγησε, σκοπεύει να πάρει άδεια μερικές ημέρες για να «ξεφορτωθεί την άμμο και τον χαμό».

Ο πατέρας του, Ρίτσαρντ, σχολίασε πως μετά το 22 εκατ. λιρών πρόγραμμα για τις παραλίες, «αυτό ίσως είναι κάτι που θα πρέπει να διαχειριζόμαστε από καιρό και καιρό».    Περίπου 1.400 σπίτια είχαν πλημμυρίσει στο Γουόλκοτ το 2013 στην «χειρότερη θύελλα για 60 χρόνια», όπως την είχαν περιγράψει τότε.    Ως αποτέλεσμα, υιοθετήθηκε το πρόγραμμα διαμόρφωσης των παραλιών για να προστατευτεί η ακτή από διάβρωση σε περίπτωση κάποιας θύελλας στο μέλλον.

Η Caroline Stubbs, επίσης κάτοικος του χωριού, είπε πως η άμμος ήταν «το μη χείρον βέλτιστο». «Νομίζω πως θα είχαμε πλημμυρίσει αν δεν υπήρχε η άμμος αλλά σίγουρα θέλει πολύ καθάρισμα», είπε.    Ωστόσο ο Colin Pealing δεν πείστηκε πως η ιδιοκτησία του θα είχε πλημμυρίσει και αντιθέτως υπολόγιζε το κόστος της ζημιάς στον βραβευμένο κήπο του. «Κατέστρεψε το έδαφος, πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή», είπε.

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *