Ναγκόρνο Καραμπάχ: Όπως λέμε «Κόλαση»

(Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία -πριν και μετά- η καταστροφή του αεροδρομίου Γκαντζάκ είναι ολοκληρωτική)

Μεγάλες είναι οι απώλειες και από τις δύο πλευρές – Το Αζερμπαϊτζάν χτυπάει το κέντρο της πρωτεύουσας του Αρτσάχ – Με ισοπέδωση αεροδρομίου στην ενδοχώρα του Αζερμπαϊτζάν απάντησαν οι Αρμένιοι

Μία εβδομάδα συμπληρώθηκε σήμερα από την έναρξη των επιθέσεων του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ (νεότερη ονομασία του Ναγκόρνο Καραμπάχ) με την ανοικτή υποστήριξη της Τουρκίας. Οι μάχες είναι σκληρές και τα βίντεο κόβουν την ανάσα δείχνοντας τη σκληρότητα των συγκρούσεων. Η Αρμενία αντιστέκεται στις επιθέσεις Αζέρων και Τούρκων αλλά οι απώλειες και στις δύο πλευρές είναι τεράστιες σε έμψυχο δυναμικό αλλά και στρατιωτικές υποδομές.

Το αεροδρόμιο πριν και μετά…

Η κυβέρνηση της Αρμενίας έχει κηρύξει γενική επιστράτευση και χιλιάδες Αρμένιοι από όλο τον πλανήτη σπεύδουν στην πατρίδα τους για να στρατολογηθούν στη μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι συντονισμένες επιθέσεις Αζέρων και Τούρκων. Οι Αρμένιοι αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα από την υπεροχή των Αζέρων από αέρος κυρίως με drone της Τουρκίας, ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωσή τους κατέστρεψαν ολοσχερώς το αεροδρόμιο του Γκαντζάκ (Gandzak) από το οποίο υπήρχαν πληροφορίες πως απογειώνονταν πολεμικά αεροπλάνα αλλά και drone του Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *