Πιστοποιητικό αρνητικής ένδειξης κορονοϊού για τους εργαζόμενους στην ελαιοκομιδή

(Φωτ. αρχείου, ο ελαιώνας του Παραλίου Άστρους)

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προμηθευτεί  5.000 ράπιντ τεστ για κορονοϊό προκειμένου να ελεγχθούν οι εργάτες γης την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής, ενώ ήδη προωθήθηκαν στις Διευθύνσεις Υγείας 3.200 ράπιντ τεστ για έλεγχο αθλητών.

Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της προχθεσινής σύσκεψης για τον κορονοϊό, που συγκλήθηκε στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, “με την εξαίρεση της πρόσφατης έξαρσης το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Π.Ε. Κορινθίας, στο υπόλοιπο της Περιφέρειας η κατάσταση χαρακτηρίζεται καλή σε γενικές γραμμές”.

Για την προμήθεια ακόμα 5.000 ράπιντ τεστ, τα οποία προορίζονται για τον έλεγχο των εργατών που θα απασχοληθούν στην ελαιοκομιδή και τα οποία θα προωθηθούν στα κατά τόπους Αγροτικά Ιατρεία και στα Κέντρα Υγείας, ο κ. Νίκας δήλωσε: “Καλώ όλους όσοι θα απασχολήσουν τέτοιους εργάτες να ζητούν εκ μέρους τους το σχετικό πιστοποιητικό αρνητικής ένδειξης ως προς τον κορονοϊό, προκειμένου να τους απασχολούν στη συγκεκριμένη εργασία”.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *