Στα 2,80 η τιμή στο μαυρολίσιο

Στα 2,80 ευρώ είναι η τιμή του μαυρολίσιου ελαιολάδου, του πρώιμου προϊόντος που παράγεται αυτή την περίοδο σε περιοχές της Μεσσηνίας.

Η ποιότητα είναι πολύ καλή, όμως οι αποδόσεις είναι χαμηλές περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Πρόβλημα υπάρχει με τους εργάτες και η μεγάλη αγωνία και ανησυχία των παραγωγών είναι η τιμή που θα έχει φέτος η παραγωγή του μεσσηνιακού κορωνέικου ελαιολάδου και το αν η χρονιά θα είναι ίδια ή και χειρότερη από την περσινή που ήταν κακή και καταστροφική.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών “Νηλέας” Γιώργος Κόκκινος μας ενημέρωσε ότι οι πρώτες πράξεις είναι στα 2,80 ευρώ και φαίνεται να ακολουθείται καθοδική πορεία. Παρατήρησε πως η ποιότητα είναι πάρα πολύ καλή, όμως η απόδοση στις μαυρολιές είναι πολύ άσχημη, ακόμα και στο 7%. Είναι όψιμη χρονιά και η μαυρολιά δεν δείχνει ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες, αντίθετα με την κορωνέικη. Οσοι ξεκίνησαν νωρίς είχαν άσχημη απόδοση. Παραγωγός με 100 σακιά ελιές έβγαλε 400 κιλά λάδι. Στην πορεία διορθώθηκαν τα πράγματα αλλά δεν είναι ικανοποιητικά”.

Οσον αφορά τη φετινή παραγωγή μας είπε ότι “η μαυρολιά είναι στο 60% της περσινής παραγωγής. Ο καύσωνας του Μαΐου μάλλον έκανε ζημιά που δεν φαινόταν. Παραγωγοί πάνε για 100 σακιά και παίρνουν 50 και 60”.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.