Έρχονται νέα μέτρα: Βήμα – βήμα προς το γενικό lockdown

«Κόκκινος συναγερμός» σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στην κυβέρνηση και την επιτροπή λοιμωξιολόγων μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, που έσπασαν το φράγμα των 1500.

Ήδη από την Τρίτη όταν τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000,  σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, υπήρξε εισήγηση των επιστημόνων για επιβολή καθολικού lockdown στις 7 Νοεμβρίου, σε περίπτωση που δεν βελτιωθεί η κατάσταση από την επιβολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους και της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30. 

Ωστόσο μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ, οι ειδικοί συνεδρίασαν εκτάκτως και φέρονται να ζητούν την επιβολή άμεσα αυστηρότερων μέτρων, τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα πρέπει να ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή. Στην ουσία πρόκειται για τα επόμενα βήματα προς το γενικό lockdown με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η κυβέρνηση εξετάζει τον τρόπο που θα καταλήξει εκεί. Μάλιστα αν συνεχιστεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων η απόφαση ενδεχομένως να ληφθεί και νωρίτερα από την 7η Νοεμβρίου.

 Σε πρώτη φάση αναμένεται να ανακοινωθεί η επιβολή τοπικού lockdown και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, οι οποίες από την Παρασκευή θα περάσουν στο «κόκκινο» επίπεδο. Ενδεχομένως το ίδιο να συμβεί και με τη Ροδόπη. Επιπλέον θα ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα τόσο για τις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3), όσο και για τις περιοχές που βρίσκονται στο «επίπεδο 4».

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι για άμεση επιβολή είναι: 

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας είτε από τις 21:00, είτε από τις 22:00
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού
  • Για τις ευπαθείς ομάδες υπάρχει εισήγηση για απαγόρευση κυκλοφορίας
  • Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα

Πηγή: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *