Π. Μπεχράκης: Ήταν λάθος το άνοιγμα στον τουρισμό και η ανοχή στην εκκλησία

Έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Παναγιώτης Μπεχράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του τουρισμού το περασμένο καλοκαίρι: «Όταν έρθει η ώρα να ανοίξουμε μετά το νέο lockdown με μέτρα πολύ αυστηρά, όχι να ξεχυθούμε στους δρόμους με την ελπίδα ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κέντρο έλξης εκατομμυρίων τουριστών γιατί νομίζω ότι αυτό ήταν το λάθος κόνσεπτ που έγινε την πρώτη φορά. Και αν αυτό είχε αποφευχθεί θα είμασταν καλύτερα σήμερα».

Όσο για τις παλινωδίες της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, και η χρήση μάσκας επισήμανε επίσης πως «θα είμασταν καλύτερα αν η γενική χρήση της μάσκας είχε εφαρμοστεί εξ αρχής, όπως θα είμασταν πολύ καλύτερα αν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων, όπως είναι οι ιερωμένοι μας είχαν μπει σε μία καλύτερη τροχιά συνεργασίας με την πολιτεία και την κοινωνία, αν είχαν δει το πρόβλημα χωρίς τις παρωπίδες με τις οποίες το είδαν και είχαν βοηθήσει στην εφαρμογή των μέτρων που δεν έγινε με επιτυχία».

Παράλληλα σχολίασε επικριτικά και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Εκκλησία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ακόμα δεν έχω δει καθαρή θέση από την Επιτροπή για το θέμα των εκκλησιών».

Πηγή: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *