Το «χριστουγεννιάτικο δώρο» που προτείνει το Πουέρτο Ρίκο… είναι ένας βάτραχος

Θέλετε να βρείτε ένα δώρο για κάποιον που τα έχει ήδη όλα; Το Πουέρτο Ρίκο ίσως σας προσφέρει την καλύτερη και πιο ευρηματική επιλογή.

Το Discover Puerto Rico καλεί τους λάτρεις των ταξιδιών, των ζώων και της φύσης να κάνουν μια μικρή δωρεά σε αντάλλαγμα με ένα μεγάλο και ιδιαίτερο δώρο: να υιοθετήσουν έναν βάτραχο Conqui για κάποιον που αγαπούν.

«Οντας ένα σύμβολο του Πουέρτο Ρίκο παγκοσμίως, το conqui είναι ένα ενδημικό είδος μικροσκοπικού βάτραχου στο περιβαλλοντικά πλούσιο νησί, στο Εθνικό Δάσος El Yunque, το μόνο τροπικό δάσος στης ΗΠΑ και είναι γνωστό για τον ήχο που κάνει», εξηγεί το Discover Puerto Rico για το πλάσμα και τη σημασία του για την περιοχή.

Ο τουριστικός οργανισμός μοιράστηκε περισσότερα διασκεδαστικά χαρακτηριστικά σχετικά με τους βάτραχους για να δελεάσει τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι τα αρσενικά προσπαθούν να προσελκύσουν θα θηλυκά χρησιμοποιώντας τραγούδια. Και, «αν και τα θηλυκά δεν τραγουδούν, εκπέμπουν έναν ήχο όταν αισθάνονται ότι απειλούνται».

Επίσης, το coquí θεωρείται το αμφίβιο με την πιο δυνατή φωνή – το κάλεσμα του έχει καταγραφεί έως και στα 100 ντεσιμπέλ από απόσταση ενός μέτρου, «οπότε ίσως είναι το τέλειο δώρο για τους φωνακλάδες στη ζωή σας».

Ολοι μπορούν να υιοθετήσουν έναν βάτραχο για 25 δολάρια. Σε αντάλλαγμα, όσοι επιλέξουν να το κάνουν θα λάβουν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό υιοθεσίας σαν αναμνηστικό αυτής της ευγενικής χειρονομίας.

Το 100% των εσόδων θα διατεθεί στο Conservación ConCiencia, έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που ασχολείται με την νησιωτική περιβαλλοντική έρευνα και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

«Οταν τα πράγματα καλυτερεύσουν, θα προγραμματίσετε μια μελλοντική επίσκεψη στο δάσος μας για να απολαύσετε την καντάδα τους από κοντά», ανέφερε το Discover Puerto Rico. «Ωστόσο, στο μεταξύ, μπορείτε ουσιαστικά να υιοθετήσετε ένα conqui και να υποστηρίξετε προγράμματα βιωσιμότητας και διατήρησης στο νησί».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους βάτραχους, το τροπικό δάσος και όλα όσα έχει να προσφέρει στους επισκέπτες το Πουέρτο Ρίκο – και για όσους φυσικά θέλουν να υιοθετήσουν κάποιον μικροσκοπικό βάτραχο, υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Discover Puerto Rico.

Πηγή: travelestate.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *