«Θα χάσετε όλα τα χρήματα» – Προειδοποίηση Βρετανών για κρυπτονομίσματα

Σχεδιάζετε να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα; Τότε καλό θα είναι να είστε προετοιμασμένοι να χάσετε όλα τα χρήματά σας προειδοποιούν οι βρετανικές αρχές.

Σύμφωνα με επείγουσα ειδοποίησή τους τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, τα κρυπτονομίσματα συνιστούν επενδύσεις «υψηλού κινδύνου».

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η FCA, ο ρυθμιστής των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη Βρετανία, οι υψηλές απιδόσεις που υπόσχονται στους επενδυτές εταιρείες που διακινούν assets σε κρυπτονομίσματα, ενέχουν σημαντικούς κινδύνους. «Εάν οι καταναλωτές επενδύουν σε αυτούς τους τύπους προϊόντων, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η προειδοποίηση της FCA έρχεται σε μία στιγμή που το ξέφρενο ράλι της αγοράς φαίνεται να δίνει θέση σε μία περίοδο αστάθειας. Το Bitcoin και τα άλλα εικονικά νομίσματα υποχώρησαν τη Δευτέρα, με την εν λόγω αγορά να κάνει «τρύπα» 170 δισ. δολαρίων.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ στα 41.973 δολάρια, καθώς για όλο και πιο πολλούς επενδυτές είναι το νέο ισχυρότερο «ασφαλές καταφύγιο» μετά το χρυσό.

Αυτό το ασταμάτητο ράλι δεν εμπόδισε ωστόσο πολλούς αναλυτές να προειδοποιούν για μία φούσκα μεγατόνων, η οποία δεν θα αργήσει μάλιστα να εκραγεί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις ΗΠΑ, η Fed δεν δίστασαι να αποκαλέσει το ράλι αυτό «μητέρα όλων των φυσαλίδων» σε πρόσφατο σημείωμα.

Οι βρετανικές αρχές δεν διστάζουν να αφήσουν υπόνοιες για δόλο και απάτη, εκ μέρους εταιρειών που προσελκύουν πελάτες τονίζοντας τα οφέλη αλλά όχι και τα πιθανά μειονεκτήματα των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  FCA απαγόρευσε πρόσφτα την πώληση παραγώγων κρυπτονομισμάτων σε ιδιώτες επενδυτές, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς εγγραφή διαπράττουν «ποινικό αδίκημα».

«Όπως συμβαίνει με όλες τις υψηλού κινδύνου, κερδοσκοπικές επενδύσεις, οι καταναλωτές θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι καταλαβαίνουν τι επενδύουν και τους κινδύνους που συνδέονται με αυτές τις επενδύσεις» τονίζει η FCA, υπογραμμίζοντας ότι αν κάτι πάει στραβά οι εν λόγω επενδυτές κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα χωρίς καμία απολύτως κάλυψη.

Πηγή: imerisia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.