Ανακαλύφθηκε νέο είδος πορτοκαλί νυχτερίδας

Μια ομάδα επιστημόνων υπό την αιγίδα του American Museum of Natural History and Bat Conservation International ανακάλυψαν ένα νέο είδος νυχτερίδας σε μια οροσειρά στη Δυτική Αφρική. Το είδος, το οποίο οι ερευνητές εκτιμούν ότι πιθανότατα κινδυνεύει, υπογραμμίζει τη σημασία των υποσαχάριων «νησιών του ουρανού» για την ποικιλομορφία των νυχτερίδων.

Η ανακάλυψη προκάλεσε έντονο ενθουσιασμό στους επιστήμονες. Η νυχτερίδα έχει έντονα πορτοκαλί σώμα και μαύρα φτερά, και ονομάστηκε Myotis Nimbaensisis από την οροσειρά όπου βρέθηκε – τα βουνά Νίμπα που εκτείνονται στη Γουινέα, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Λιβερία.

Ένας από τους επιστήμονες που κατέγραψε το πλάσμα είναι ο Τζον Φλάντερς, διευθυντής παρεμβάσεων απειλούμενων ειδών στο Bat Conservation International.

«Και οι δύο επιστρέψαμε στα δωμάτιά μας εκείνο το βράδυ και μπήκαμε στο διαδίκτυο αναζητώντας απαντήσεις, ώσπου καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ήταν ένα νέο είδος. Σε εκείνο το σημείο επιτρέψαμε στους εαυτούς μας να ενθουσιαστούν», ανέφερε ο Φλάντερς στο BBC Newsday.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *