Το μεγάλο μυστικό της Μάνης: H εντυπωσιακή Μαύρη Τρύπα με το κρυμμένο δάσος που δεν πιάνει ανθρώπινο μάτι

Όχι, σήμερα δεν θα μιλήσουμε για τα χωριά της Μάνης.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο δημοφιλέστερος εναλλακτικός τρόπος διακοπών είναι ένα road trip στα παραθαλάσσια χωριά της. Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, έχετε άφθονο χρόνο μπροστά σας για να το οργανώσετε για φέτος το καλοκαίρι. Εμείς, όμως, σήμερα θα ταξιδέψουμε και θα γνωρίσουμε το «Βαθύ Μουζί», ένα απόκοσμο σπηλαιοβάραθρο η ομορφιά του οποίου καθηλώνει τον επισκέπτη.

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στην υπέροχη Μάνη, λοιπόν, για να γνωρίσουμε την «Μαύρη Τρύπα» της, για την οποία πιθανότατα δεν είχατε καν ακούσει… Είμαστε στο χωριό Έρημος της δυτικής Μάνης, για το οποίο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες πληροφορίες. Βλέπετε, το όνομά του αρκεί για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Μιλάμε για μια απέραντη έρημο από πέτρες με χαμηλή βλάστηση. Κι ενώ το μάτι συνηθίζει αυτό το μονότονο τοπίο ξαφνικά αυτό που βλέπει μπροστά του είναι πραγματικά από άλλον πλανήτη. Μια εικόνα απόκοσμη, επιβλητική, διαφορετική.

Μια «μαύρη τρύπα» που είναι το μοναδικό σημείο που δεν βλέπει ο ήλιος της Μάνης. Οι τοίχοι της κάθετοι, προκαλούν δέος σε εκείνον που τους παρατηρεί από ψηλά. Για λίγα δευτερόλεπτα χαζεύεις το τοπίο και προσπαθείς να καταλάβεις τι έχει συμβεί. Είναι λες και άνοιξε ξαφνικά ένας κρατήρας που μέσα του έκρυψε όσα δεν ήθελε να δει ποτέ ο ήλιος. Γιατί θα περίμενε κανείς ότι αυτή η «μαύρη τρύπα» θα ήταν γεμάτη από πέτρες. Κι όμως στο εσωτερικό της κρύβει ένα «μυστικό» που την καθιστά ένα απ’ τα πιο ξεχωριστά μέρη στην Ελλάδα. Στο εσωτερικό της βρίσκεται ένα κρυφό δάσος με τα μοναδικά δέντρα της περιοχής τα οποία σου δίνουν την εντύπωση ότι παλεύουν να φτάσουν στην επιφάνεια της γης για να συναντηθούν με τις ακτίνες του ήλιου.

Οι διαστάσεις της «Μαύρης Τρύπας» είναι 50×30 μέτρα. Ένα πραγματικό θαύμα της φύσης που κυριολεκτικά σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε άλλον πλανήτη. Σε κοντινή μάλιστα απόσταση υπάρχει και δεύτερη τρύπα όχι τόσο μεγάλη όμως. Στο εσωτερικό της έχουν βρεθεί μεγάλες συκιές και οστά ζώων. Ένας άλλος κόσμος, ένα αλλιώτικο μέρος που ταξιδεύει το μυαλό σου και σε κάνει να συνειδητοποιείς ξανά πόσα ανεξερεύνητα μέρη στην Ελλάδα περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. Κι είναι εντυπωσιακό ότι ένα τόσο σπάνιο μέρος στη χώρα μας το γνωρίζουν ελάχιστοι, κάτοικοι κυρίως των κοντινών περιοχών.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *