«Τραπεζάκια έξω» από την Άνοιξη… για την εστίαση

(Φωτ. αρχείου, στη κεντρική πλατεία Παραλίου Άστρους)

Το μείζον θέμα της εστίασης και πότε θα ανοίξουν τα χιλιάδες κλειστά καταστήματα εδώ και πολύ καιρό, απασχολεί έντονα την κυβέρνηση αλλά άμεση λύση δεν διαφαίνεται παρά την κάμψη των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων αλλά και των συνανθρώπων μας που καθημερινά χάνουν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Όπως όλα δείχνουν, το άνοιγμα της εστίασης δεν τίθεται καν στο τραπέζι των συζητήσεων, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά τα μέσα Φεβρουαρίου. Εκτιμάται πάντως πως όταν έρθει η ενδεδειγμένη στιγμή, θα ανοίξουν πρώτα εστιατόρια και καφέ, αυστηρά για καθήμενους και μόνο σε εξωτερικό χώρο, καιρού επιτρέποντος και με την κυβέρνηση να υπόσχεται την… επιδότηση για θερμαντικά σώματα.

330.000 εργαζόμενοι στον «αέρα»

Ο κλάδος της εστίασης απασχολεί συνολικά 330.000 εργαζόμενους και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης μετά το Δημόσιο. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτοί, καθώς επηρεάζονται αρκετοί κλάδοι από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή τομέα, στους οποίους απασχολούνται τουλάχιστον 1.000.000 εργαζόμενοι, κατά την εκτίμηση του Γ. Καββαθά προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ.

Απαγόρευση διαρκείας τη νύχτα

Πάντως η κυβέρνηση δεν εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας ή της υποχρέωσης αποστολής SMS στο 13033, παρότι ή ακριβώς διότι η κινητικότητα τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων έχει ευλόγως αυξηθεί σημαντικά.

Άλλωστε το επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, που με σαφήνεια δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι θα παραμείνει η απαγόρευση τη νύχτα. Όπως ο ίδιος τόνισε, με την απαγόρευση το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ελαττώνεις τις ευκαιρίες του ιού, ελαττώνεις τον μη αναγκαίο συνωστισμό.

Επιπλέον, η Αττική συνεχίζει να βρίσκεται στο «μάτι» της πανδημίας με 256 κρούσματα χθες εκ των οποίων τα 71 στο κέντρο, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε χθες στη σύσκεψη για το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ότι “τα μέτρα προστασίας θα μας συνοδεύουν τουλάχιστον έως το τέλος της άνοιξης”.

Πηγή: topontiki.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *