Βραβευμένα ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου

Δύο δωρεάν on line προβολές θα γίνουν από το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου σήμερα Σάββατο και το επόμενο – 30 Ιανουαρίου. Λίγο πριν από την έναρξη της 7ης διοργάνωσής του, το κοινό μπορεί να θυμηθεί τις βραβευμένες ταινίες του 2020 (για περιορισμένο αριθμό θεατών).

Σήμερα Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Ευτυχισμένοι πρίγκηπες” του Πάνου Δεληγιάννη (Ελλάδα 2018, 72′), που είχε ψηφιστεί ως το Καλύτερο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ από το κοινό του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου). Η ταινία παρακολουθεί μια θεατρική ομάδα παιδιών κι ενός Ελληνα σκηνοθέτη στις φαβέλες της Βραζιλίας. Από την καρδιά μιας φαβέλας του Ρίο έως το Αγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, το θέατρο ανοίγει τα φτερά μιας ομάδας παιδιών για μια ελεύθερη πτήση πάνω από τους φόβους, τα όνειρά τους και τις ακραίες αντιφάσεις της πόλης τους, όπου όπλα και κρουστά χτυπάνε στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό.
Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, θα προβληθεί το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ “El silencio de otros” (Η σιωπή των άλλων) των Almudena Carracedo και Robert Bahar (Ισπανία 2018, 96′) που είχε ψηφιστεί ως το Καλύτερο Ξένο Ντοκιμαντέρ από το κοινό του 6ου ΔΦΝΠ. H “Σιωπή”, τα γυρίσματα της οποίας διήρκεσαν πάνω από 6 χρόνια, αποκαλύπτει τον επικό αγώνα των θυμάτων της 40ετούς δικτατορίας της Ισπανίας υπό τον στρατηγό Φράνκο, καθώς οργανώνουν μια πρωτοποριακή διεθνή αγωγή και πολεμούν τη λήθη που επιβάλλει το κράτος γύρω από τα εγκλήματα που υπέστησαν. Η ταινία αποτελεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα για τον φασισμό και τους κινδύνους της λήθης του παρελθόντος. Η “Σιωπή των άλλων” είναι η νικήτρια του Βραβείου Goya – Οσκαρ Ισπανίας 2019 – του Βραβείου Κοινού του Φεστιβάλ του Βερολίνου (Berlinale), καθώς και του Βραβείου Ειρήνης της ίδιας διοργάνωσης, του Μεγάλου Βραβείου της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Σέφιλντ και περισσότερων από 30 άλλων διεθνών βραβείων.
Για κράτηση θέσης: https://www.peloponnisosdocfestival.com.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *