Η 8 μηνών τίγρης που αντί να βρυχάται «τραγουδάει» (βίντεο)

Αυτή η 8 μηνών τίγρης είναι δεν μία συνηθισμένη περίπτωση. Είμαι μία τίγρης που «τραγουδάει».

Ζει σε ζωολογικό κήπο στην Ρωσία και έχει ένα ξεχωριστό χάρισμα. Δεν εκφράζει τον έντονο βρυχηθμό, που συνήθως σχετίζεται με τα αιλουροειδή του μεγέθους της. Αντίθετα, ακούγεται σαν να τραγουδά, με τον δικό της τρόπο.

Η διοίκηση του ζωολογικού κήπου λέει ότι το 8 μηνών τιγράκι κάνει αυτούς τους ήχους από τότε που ήταν μικρό και φαίνεται πως χρησιμοποιεί το φωνητικό του ταλέντο για να προσελκύσει την προσοχή της μητέρας του.

«Ο μικρός αισθάνεται πολύ καλά, ο λαιμός του δεν πονάει. Αυτή είναι η κλήση που χρησιμοποίησε από πολύ νωρίς μετά τη γέννησή του, για να αποσπάσει την προσοχή της μητέρας του από όλα τα άλλα μωρά της», εξήγησε ένα από τα μέλη του προσωπικού.

Εξήγησε δε, ότι ο ήχος είναι πολύ σπάνιος καθώς οι φωνητικές χορδές στις τίγρεις δεν πιάνουν από κατασκευής τόσο ψηλές νότες.

Η τίγρης γεννήθηκε στις αρχές Ιουνίου 2020 από τους Sherkhan και Bagheera. Ανήκει στα μεγαλύτερα σε μέγεθος αιλουροειδή στον κόσμο και απειλείται με εξαφάνιση.

Λιγότερα από 600 ενήλικα ζώα, δηλαδή το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού, ζουν στις περιοχές Primorsky, Khabarovsk και Amur της ρωσικής Ανατολής.

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *