Πώς θα είναι οι καλοκαιρινές μας διακοπές φέτος;

Ο μοναδικός προορισμός που μας επιτρέπει ο Covid-19 να επισκεφτούμε εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, είναι το… σπίτι μας. Θα αλλάξει αυτό φέτος το καλοκαίρι;

Οι εμβολιασμοί προχωρούν παγκοσμίως, τα νέα στελέχη του ιού, όμως, δημιουργούν και πάλι αμφιβολίες και σύννεφα για το μέλλον, με το φετινό καλοκαίρι να είναι ακόμη στον «αέρα». Οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν με σιγουριά πώς θα κυλήσει η πανδημία μέχρι τότε, καθώς με από τα στελέχη δεν είναι απολύτως γνωστή η επίδραση των εμβολίων στην προφύλαξή μας, πόσο μάλλον σε περιπτώσεις ταξιδιών.
Πώς κάνουμε, λοιπόν, σχέδια για το φετινό καλοκαίρι; Δείτε τι πρέπει να έχετε υπ’ όψιν, αν θέλετε οι πιθανές διακοπές σας να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.
Εμβολιαστείτε
Στην παρούσα φάση, η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά, αλλά οι ειδικοί αναμένουν περισσότερα εμβόλια διαθέσιμα στο κοντινό μέλλον, προς την άνοιξη. Όταν ανοίξουν οι διεθνείς προορισμοί σε ταξιδιώτες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζητείται αποδεικτικό εμβολιασμού, που σημαίνει ότι αυτό μπορεί να είναι το «εισιτήριό» σας για ταξίδια εκτός χώρας. Τα εμβόλια, άλλωστε, είναι ήδη προαπαιτούμενα σε ορισμένους προορισμούς και στην προ-Covid εποχή, όπως στην Κένυα με τον κίτρινο πυρετό. Αν σχεδιάζετε, λοιπόν, διακοπές στο εξωτερικό, φροντίστε να μην χάσετε τη σειρά σας και μην ξεχνάτε ότι η μάσκα και το αντισηπτικό παραμένουν στα απαραίτητα αξεσουάρ.

Αξιοποιήστε το αυτοκίνητο
Το ταξίδι με το αυτοκίνητο θα παραμείνει μια πιο ασφαλής επιλογή σε σχέση με το αεροπλάνο ή άλλες μορφές μετακίνησης, καθώς περιλαμβάνει μικρότερη έκθεση σε χώρο με ανθρώπους εκτός του στενού μας κύκλου. Φροντίστε, ωστόσο, να ακολουθήσετε τις οδηγίες των ειδικών, να φοράτε μάσκα, να πλένετε τα χέρια σας και να περιορίσετε τις δραστηριότητές σας σε περιοχές που είναι καλά αεριζόμενες ή σε εξωτερικούς χώρους.
Κινηθείτε σε εγχώριο επίπεδο
Στην παρούσα φάση, πολλοί διεθνείς προορισμοί δεν δέχονται ταξιδιώτες από διάφορα μέρη κι αυτοί που δέχονται, έχουν προϋποθέσεις (καραντίνα, τεστ κ.ο.κ.). Επειδή ακόμη δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι τα πράγματα το καλοκαίρι σε σχέση με τους διεθνείς προορισμούς, προσανατολιστείτε αρχικά σε προορισμούς εντός χώρας, που σίγουρα θα σας έχουν λείψει εξίσου.
Προτιμήστε την ύπαιθρο
Οι δραστηριότητες έξω στη φύση είναι αρκετά πιο ασφαλείς και οι διακοπές στην ύπαιθρο, αντί για αστικά ταξίδια, σίγουρα θα είναι πιο έξυπνη λύση. Προτιμήστε μικρές πόλεις και χωριά κι όχι τα πιο δημοφιλή νησιά ή μεγάλες πόλεις, για περισσότερη ασφάλεια και ξεγνοιασιά.

Κάντε ευέλικτες επιλογές
Αν σκέφτεστε ήδη το πού να ταξιδέψετε φέτος το καλοκαίρι και τα σχέδιά σας είναι μεγάλα, εξασφαλίστε ότι οι κρατήσεις που θα κάνετε σας παρέχουν ευελιξία και μπορούν εύκολα να αλλάξουν ή ακόμη και να ακυρωθούν αν χρειαστεί. Πολλές εταιρίες απαιτούν όλη την πληρωμή 90 ημέρες νωρίτερα, που σημαίνει ότι αν πρόκειται να ταξιδέψετε τον Ιούλιο, θα πρέπει να αποφασίσετε τον Απρίλιο αν θα πάρετε αυτό το ρίσκο.

Δείτε μακριά
Τα διεθνή ταξίδια απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι πιο εφικτά το 2022, όταν περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν εμβολιαστεί και οι κυβερνήσεις θα έχουν βάλει σε τάξη τις διαδικασίες που θα κρατούν τους πολίτες και τους ταξιδιώτες ασφαλείς. Αν είστε από τους πιο οργανωτικούς και υπομονετικούς, τότε μπορείτε να αρχίσετε να οργανώνετε από τώρα ένα ταξίδι για το 2022.
Επανενωθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα
Ίσως οι φετινές διακοπές να μην είναι τόσο για να δούμε νέους προορισμούς και μέρη, αλλά για να βρεθούμε ξανά από κοντά αγαπημένα μας πρόσωπα, που είχαμε στερηθεί λόγω των μέτρων όλο το προηγούμενο διάστημα. Ίσως είναι ώρα για περισσότερο ποιοτικές και λιγότερο Instagram-ικές διακοπές.

Πηγή: clickatlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *