Πώς θα κάνουμε μόνοι μας το self test (βίντεο)

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση των self test από τα φαρμακεία, με την τροφοδοσία να γίνεται σταδιακά με βάση τη ροή των προμηθειών. Κατά προτεραιότητα θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία οι μαθητές κάτω των 18 ετών και οι εκπαιδευτικοί, καθώς θα είναι βασικό εργαλείο για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Το συνολικό σχέδιο που αφορά το πλαίσιο για τα self test θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Τα τεστ είναι δύο ειδών όπως είπε ο Κώστας Μαριάκης Εισαγωγέας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων μιλώντας στην ΕΡΤ, το ένα είναι ρινικό και το άλλο είναι τεστ σάλιου.

Το πρώτο περιλαμβάνει «μπατονέτα»τη δοκιμαστική πλακέτα όπου θα τοποθετηθεί το επίχρισμα, το φιαλίδιο με το υγρό και το σακουλάκι απόρριψης.

Με καθαρά χέρια:

  • βάζουμε τη μπατονέτα περίπου 4 εκ. μέσα στο ρουθούνι, κοιτώντας ψηλά
  • περιστρέφουμε 5-6 φορές και επαναλαμβάνουμε στο άλλο ρουθούνι
  • τοποθετούμε την «μπατονέτα» μέσα στο υγρό και περιστρέφουμε για 15’
  • μετά πιέζουμε την «μπατονέτα» όπως είναι μέσα στο φιαλίδιο με το υγρό και μετά την απορρίπτουμε στο σακουλάκι
  • έπειτα ρίχνουμε τέσσερις σταγόνες στην πρώτη ειδική θέση της δοκιμαστικής πλακέτας και την αφήνουμε 10 με 15 λεπτά μέχρι να δείξει αποτέλεσμα
  • έπειτα απορρίπτουμε και το φιαλίδιο στο σακουλάκι

Στο τεστ σάλιου η διαδικασία είναι η ίδια απλά λαμβάνεται δείγμα από το στόμα μέσα στην ειδική χοάνη, που υπάρχει στο κιτ, η οποία συνδέεται με το φιαλίδιο με το υγρό. Ανακινούμε το φιαλίδιο το αφήνουμε ένα λεπτό και μετά μεταφέρουμε 4 σταγόνες στην πλακέτα.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *