Ελαιόλαδο και γονιμότητα: συνδέονται;

Το απόλυτο συστατικό της μεσογειακής διατροφής, εκτός του ότι νοστιμίζει το φαγητό, μας παρέχει βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικά και καλά, μονοακόρεστα λιπαρά ωφελώντας την καρδιά, έχει άλλο ένα όφελος που ίσως δεν γνωρίζατε.

Μια σωστή, ισορροπημένη και εξατομικευμένη διατροφή με βάση τις φυτικές τροφές και αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων είναι σίγουρα βοηθητική στην ενίσχυση της γονιμότητας. Σε αυτή, όμως, υπάρχει και κάτι ακόμη που μπορείτε να προσθέσετε: λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Αυξάνοντας την κατανάλωση ελαιολάδου και υιοθετώντας τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, φαίνεται πως αυξάνεται η πιθανότητα να μεγαλώσετε την οικογένειά σας, αν αυτό είναι κάτι που επιθυμείτε. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, μια διατροφή κατά βάση μεσογειακή, πλούσια σε ελαιόλαδο, φαίνεται πως αυξάνει την  πιθανότητα εγκυμοσύνης μέχρι και 40%.

Πέρα από αυτό, όμως, το συγκεκριμένο είδος διατροφής μπορεί να βελτιώσει και την ποιότητα του σπέρματος, γι’ αυτό αν επιθυμείτε να γίνετε γονείς σύντομα, προτιμήστε… μεσογειακά, επιλέγοντας πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, καλά λιπαρά και ελαιόλαδο στην καθημερινή σας διατροφή.

Πηγή: clickatlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.