«Άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»: Ακαταδίωκτο για λοιμωξιολόγους και κυβερνητικά στελέχη -Δεν ευθύνονται, δεν διώκονται, δεν εξετάζονται-

Το ακαταδίωκτο θα έχουν τα μέλη τριών επιτροπών που πρωταγωνιστούν στην λήψη αποφάσεων της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, το lockdown και τους εμβολιασμούς, σύμφωνα με την εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αυτές τις μέρες συζητείται στη Βουλή.

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας τα μέλη τους «δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο λειτουργίας» των επιτροπών.

Πρόκειται για τα μέλη των εξής επιτροπών:

  • Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19
  • Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες
  • Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Όπως ορίζει και νομοθετεί η κυβέρνηση δεν θα υπάρχει πια ούτε η δυνατότητα στις Αρχές να εξετάζουν τα μέλη των επιτροπών για τα όσα έπραξαν στα καθήκοντά τους.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η εν λόγω τροπολογία δεν προστατεύει μόνο τους επιστήμονες, αλλά και γενικούς γραμματείς υπουργείων, που συμμετέχουν στη δοτή Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Πηγή: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.