Η εντυπωσιακή λίμνη Μουστού που ενώνεται με τη θάλασσα (βίντεο)

Η λίμνη του Μουστού αποτελεί έναν από τους δύο υδροβιότοπους της Ανατολικής Πελοποννήσου με δεύτερο αυτόν του Φωκιανού. Πρόκειται για ένα σημείο εκπληκτικής ομορφιάς με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Την όμορφη αυτή λίμνη της συναντάς περίπου 4 χιλιόμετρα μετά το Άστρος. Ουσιαστικά χωρίζει την Θυρεατική πεδιάδα σε δύο τμήματα. Από την μία τον κάμπο του Άστρους και από την άλλη τον κάμπο του Αγίου Ανδρέα.

Η περιοχή αποτελεί πολύ σημαντικό καταφύγιο μεταναστευτικών πουλιών ενώ σημαντικής αξίας είναι και η χλωρίδα της περιοχής. Η λίμνη τροφοδοτείται με νερά πηγών και απορρέει στον κόλπο του Άστρους με δύο κανάλια. Μαζί με το οικολογικό πάρκο του Πάρνωνα έχει ενταχθεί στη Natura 2000 και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή. Όπως είναι φυσικό, η περιβαλλοντική σημασία είναι τεράστια ενώ λέγεται ότι εκεί υπήρχε το παλιό λιμάνι του Άστρους. Τα νερά της λίμνης είναι υφάλμυρα και έχουν θεραπευτικές ιδιότητες λόγω των θειούχων αλάτων που υπάρχουν σε αυτά. Το νερό θεωρείται ιδανικό για όσους έχουν ρευματικές αλλά και άλλες παθήσεις.

Εκτός από τη λίμνη του Μουστού υπάρχει και η μικρότερη λίμνη του Χερρονησίου, εκτείνεται σε 20 στρέμματα και τα νερά της αναβλύζουν από τις παρυφές του ομώνυμου λόφου.

Αυτό που κάνει την λίμνη να ξεχωρίζει είναι με σιγουριά το γεγονός ότι η ίδια επικοινωνεί απευθείας με τη θάλασσα. Οι εικόνες από ψηλά είναι άκρως εντυπωσιακές.

https://www.facebook.com/astros.paralio/posts/5305730476119000

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *