Φωτιές στην Αρκαδία: Δύσκολη η κατάσταση στη Γορτυνία – Καλύτερη η εικόνα στη Μεγαλόπολη

Επί ποδός βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αρκαδία προκειμένου να καταφέρουν να περιορίσουν τη φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας, που πέρασε από τη Νεμούτα της Ηλείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη και πως οι εστίες είναι πολλές.

Μάλιστα, όπως επισήμανε, «η φωτιά έχει πλησιάσει κοντά στους οικισμούς, Λιβαδάκι και Τουμπίτσι, αλλά υπάρχουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς τις κατοικημένες περιοχές».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι «επιχειρούν πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ αναμένονται επιπλέον επίγειες δυνάμεις από χώρες που έχουν αποστείλει βοήθεια στην Ελλάδα».

Σχετικά με το δεύτερο πύρινο μέτωπο, στην περιοχή του Δήμου της Μεγαλόπολης, όπου η φωτιά πέρασε από την περιοχή Μέπλεια της Μεσσηνίας, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ότι «εκεί η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά υπάρχει πάντα επιφύλαξη, σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.