Φωτιά στη Γορτυνία: Κόλαση για 6η ημέρα – Μεγάλες καταστροφές στα χωριά – Πολλά ανοικτά μέτωπα

Συναγερμός από το πύρινο μέτωπο στην Γορτυνία καθώς το μεσημέρι δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το χωριό Καλλιάνι. Οι καμπάνες των εκκλησιών της περιοχής χτυπούν, καλώντας τον κόσμο να σπεύσει προς αποχώρηση.

Αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην Γορτυνία και συγκεκριμένα γύρω από τις περιοχές, Φαναράκι, Καλλιάνι και Καστράκι, αντιμετωπίζουν οι ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στην περιοχή ώστε να μην επεκταθούν και απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Λίγο μετά τις 17:00, οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται – εκτός από το Καλλιάνι – στους οικισμούς Όχθια, Αετορράχη, ενώ λίγο πριν τις 18:00 οι φλόγες πλησιασαν το χωριό Νεοχώρι. Η μάχη πυροσβεστών και κατοίκων είναι μεγάλη, ώστε να μην περάσει η φωτιά μέσα στους οικισμούς.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, «έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, αναμένεται να φθάσουν μέχρι τα 5 μποφόρ, και αυτό δεν είναι καλό».

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.