Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης – Εκκενώθηκαν 5 ακόμη οικισμοί με μήνυμα του 112

Το καταστροφικό της έργο συνεχίζει το πύρινο μέτωπο στα Βίλια, με τις ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Με το πρώτο φως της ημέρας, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα σε μια προσπάθεια να συνδράμουν δυναμικά στην κατάσβεση του πύρινου μετώπου, το οποίο εκτίνεται σε χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Αυτήν την στιγμή, στο σημείο επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 115 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρου και ένα Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για την εκκένωση 5 ακόμη οικισμών (Θέα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα και Αγία Σωτήρα) και το γηροκομείο «Παναγιά Φανερωμένη», ενώ το βράδυ της Δευτέρα είχε εκκενωθεί ο οικισμός Βενίιζα.

Η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους να φύγουν προς Μέγαρα.

Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, με οδηγίες στους κατοίκους να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Παράλληλα το πύρινο μέτωπο έχει περάσει από το βράδυ της Δευτέρας τον δρόμο και δημιουργήθηκε ένα νέο μέτωπο προς το Πόρτο Γερμενό. Οι εστίες εντοπίζονται κυρίως σε δύσβατα σημεία με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

Οι κάτοικοι της περιοχής των Βιλίων βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να τους ζητηθεί να εκκενώσουν την περιοχή.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην Κερατέα, όπου εκδηλώθηκε και εκεί χθες φωτιά, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

«Το βράδυ δεν υπήρξαν αναζωπυρώσεις διότι είχε πλήρη άπνοια. Είμαστε εδώ συνέχεια υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων. Εμείς ευτυχώς σήμερα εναέρια μέσα δεν χρειαζόμαστε και έχουμε στραμμένα τα βλέμματα στα Βίλια», τόνισε το πρωί της Τρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Συνολικά σε όλη την επικράτεια το 24ωρο από ώρα 19:00 της 15-08-2021 έως ώρα 19:00 της 16-08-2021 εκδηλώθηκαν 45 δασικές πυρκαγιές.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν και δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *