Προσοχή: Κατά 200% περισσότερες οι ηλεκτρονικές απάτες- Συναγερμός σε Αστυνομία και τράπεζες

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, μετά τον κορωνοϊό, έγιναν ψηφιακές οι συναλλαγές μας, τα ψώνια μας, η εκπαίδευσή μας, η διασκέδασή μας. Δυστυχώς έγιναν ψηφιακές και οι… απάτες.

Οι διαδικτυακές απάτες το τελευταίο διάστημα έχουν σημειώσει αύξηση 200% με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις τράπεζες.

Οι αριθμοί προκαλούν εύλογα ερωτήματα καθώς τους τελευταίους εννέα μήνες σε σύνολο 30 δισεκατομμυρίων τραπεζικών συναλλαγών, περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στα χέρια ηλεκτρονικών απατεώνων, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Πρώτο Θέμα.

Για αυτό και έγινε ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

«Δυστυχώς το φαινόμενο της εξαπάτησης των πολιτών με απώλειες για την περιουσία τους, με δήθεν μηνύματα, με πλαστά μηνύματα από τράπεζες έχει εξαπλωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Tάκης Θεοδωρικάκος.

«Δημιουργούμε επίσης ένα συντονιστικό κέντρο, ώστε οι διωκτικές Αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες να υπάρξει συντονισμένη δράση ακόμα πιο αποτελεσματική με σκοπό να χτυπηθούν οι απατεώνες που κάνουν αυτές τις εγκληματικές πράξεις και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.