Δύτης εντόπισε σπαθί 900 ετών στον βυθό

Βούτηξε για να απολαύσει τον βυθό, να δει τα ψάρια και τα άλλα πλάσματα του βυθού. Ωστόσο ανακάλυψε κάτι άλλο.

Ο Shlomi Katzin, δύτης από το Ισραήλ αποφάσισε να κάνει μια βουτιά την Κυριακή το πρωί.

Στην αρχή όλα φαίνονταν φυσιολογικά. Άρχισε ωστόσο να παρατηρεί διάφορα αντικείμενα που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να είναι εκεί.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και ένα παλαιό σπαθί, μήκους 130 εκατοστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένας θησαυρός στον βυθό. Κάθε τέτοια ανακάλυψη ωστόσο προκαλεί ενθουσιασμό και ενδιαφέρον.

Αντιλαμβανόμενος το πόσο σημαντικό ήταν αυτό που βρήκε, το παρέδωσε στην Αρχή Αρχαιοτήτων της χώρας, η οποία διαπίστωσε πως η κατασκευή του έγινε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, πριν από 900 χρόνια.

«Το σπαθί το οποίο διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση, είναι σπάνιο και όμορφο εύρημα, το οποίο προφανώς άνηκε σε κάποιον σταυρόφορο ιππότη.

Βρέθηκε καλυμμένο από θαλάσσιους οργανισμούς, αλλά προφανώς είναι σιδερένιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας έφορος αρχαιοτήτων που κλήθηκε γι να εξετάσει το αντικείμενο, ο οποίος συμπλήρωσε: «Είναι συναρπαστικό να συναντάς ένα τέτοιο προσωπικό αντικείμενο που σε ταξιδεύει σε μία άλλη εποχήμε ιππότες, πανοπλίες και ξίφη».

Προφανώς η τύχη του αντικειμένου, μετά από τόσο χρόνια στο βυθό, αλλάζει: Θα καθαριστεί από ειδικούς και θα κερδίσει μία θέση σε μουσείο της περιοχής.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *