Κορωνοϊός: «Επελαύνει» το τέταρτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη – Ντόμινο μέτρων και lockdown

(Φωτ. αρχείου, υπό καθεστώς lockdown στη κεντρική πλατεία Παραλίου Άστρους)

Η σφοδρότητα του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού αναγκάζει τη μία μετά την άλλη τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πάρουν νέα μέτρα με φόντο τα Χριστούγεννα.

Η Αυστρία έγινε η πρώτη χώρα της Δύσης και της Ευρώπης ειδικότερα που επανέφερε το καθολικό lockdown σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη διασπορά της πανδημίας, ενώ η Αυστριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Guardian, προετοιμάζει το νομικό υπόστρωμα ώστε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού να επεκταθεί στο σύνολο του πληθυσμού από την 1η Φεβρουαρίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γερμανία εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεικτών. Το lockdown δεν φαντάζει πια απίθανο μιας και οι ΜΕΘ της χώρας έχουν γεμίσει ασφυκτικά, σκιαγραφώντας έναν δύσκολο χειμώνα. Σύμφωνα με την DW, η Βαυαρία έχει ξεκινήσει ήδη να μεταφέρει αρρώστους σε νοσοκομεία της Ιταλίας.

«Σαφάρι» των κυβερνήσεων για να πείσουν τους Ευρωπαίους  για τον εμβολιασμό

Όλες οι προσπάθειες των ηγετών της Ευρώπης συγκλίνουν σε δύο πεδία: να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν από τη μία και από την άλλη να βρουν τρόπους να μειωθεί η αυξημένη διάδοση.

«Η πανδημία είναι ακόμη εδώ» προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ενώ τόνισε ότι πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, οι οποίοι έχουν χαλαρώσει πολύ, με αποτέλεσμα τα κρούσματα του ιού να αυξάνονται όλο και περισσότερο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στη Δανία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει τη χρήση πιστοποιητικού στο σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, το οποίο θα είναι απαραίτητο προκειμένου να μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους, χωρίς να αποκλείεται η επέκταση του πιστοποιητικού και σε άλλους τομείς.

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, με 11.289 περιστατικά σε μία ημέρα, το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε η Ουγγαρία, με το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού της να φτάνει στο 60%,

Έρχεται νέα βουλγαρική μετάλλαξη;

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στη γειτονική Βουλγαρία, όπου το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει μόλις το 45,81%.

Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, προειδοποίησε πως η κατάσταση στη Βουλγαρία ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.

«Δεν θέλω να μιλήσω για μια πιθανή βουλγαρική παραλλαγή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά, αν δεν κάνουμε τίποτα, μπορεί να δούμε μια βουλγαρική παραλλαγή», δήλωσε ο Μπρετόν σε δημοσιογράφους στη Σόφια.  «Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί και αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα παραλλαγή, η οποία θα είναι πολύ άσχημα νέα για τη Βουλγαρία και για όλους μας στον πλανήτη» συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *