Κορωνοϊός: «Σιωπηλό» ρεβεγιόν με ανοιχτή εστίαση μέχρι τις 02:00 – Ολοταχώς για 30.000 κρούσματα

Από το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να ισχύσουν τα μέτρα που θα ανακοινώσει στις 15.00 ο Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, με φόντο την «επέλαση» της μετάλλαξης Όμικρον και την έκρηξη στα κρούσματα.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θάνου Πλεύρη.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να εισηγηθεί τα τελικά μέτρα.

Στις 15:00 σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα προβεί σε αναλυτικές ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα μέτρα, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες.

Οι αποφάσεις για ρεβεγιόν και μουσική

Τα μέτρα που είχε αποφασιστεί να τεθούν σε ισχύ από 3 Ιανουαρίου 2022 θα εφαρμοστούν από αύριο στις 06:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 30 Δεκεμβρίου τα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα του χώρου της εστίασης θα λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική.

Εξαίρεση η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο της διασποράς του κορωνοϊού.

Για τα νυχτερινά κέντρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι κλειστά καθώς δεν θα μπορούν να παίξουν μουσική θα τους δοθεί αποζημίωση από το κράτος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Όσον αφορά στα μπαρ θα λειτουργούν έως τις 12 χωρίς μουσική.

Ολοταχώς για νέο ρεκόρ στα κρούσματα

Την ίδια ώρα οι εκτιμήσεις με βάση τις πληροφορίες από την μέχρι τώρα καταμέτρηση στα κρούσματα, αναφέρουν ότι θα έχουμε τρίτο συνεχόμενο αρνητικό ρεκόρ στα κρούσματα σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μπορεί να «αγγίξει» ή και να ξεπεράσει σήμερα τις 30.000.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *