Σάλος με τιμοκατάλογο που ανάρτησε το ΕΚΑΒ – Θα χρεώνει τις δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια και επανεξετάσεις)

Όπως καταγγέλλεται ανήμερα της Πρωτομαγιάς, αιφνιδίως η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, ανάρτησε στο Τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ την απόφαση της 1ης ΥΠΕ με θέμα “Υπηρεσίες μίσθωσης αδειοδοτημένων ασθενοφόρων για την εξυπηρέτηση δευτερογενών διακομιδών (όπως εξιτήρια και επανεξετάσεις) των δομών υγείας αρμοδιότητας της 1ης Υ.Πε., διάρκειας έως και 15/05/2022 με δυνατότητα παράτασης” με ισχύ από 28/04/2022.

Το έγγραφο αυτό είναι ενάντια στην φιλοσοφία λειτουργίας του ΕΚΑΒ, του Οργανισμού του και των αγώνων των εργαζομένων του, που εδώ και 35 χρόνια υπερασπίστηκαν τις αξίες του μέσα από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Καθιερώνει τιμοκατάλογο όπου χρεώνει όλες τις δευτερογενείς διακομιδές, όπως εξιτήρια ή επανεξετάσεις ενώ τη “δουλειά” την παίρνει η εταιρεία Europ Asistance Service με πέντε ασθενοφόρα που κατανέμονται στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός (2), Σισμανόγλειο-Αμ. Φλέμινγκ (2) και Ιπποκράτειο (1).
Είναι προφανές ότι το υγειονομικό κίνημα και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα απαιτήσουν την απόσυρση και ακύρωση της απόφασης αυτής από το Υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *