Έρχεται η ώρα της «λυπητερής» από τους Δήμους στον ΦοΔΣΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων

Μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Ιουλίου θα γίνει η πληρωμή για την διαχείριση των απορριμμάτων στην μονάδα της Παλαιόχουνης.

Η διαδικασία προβλέπει ότι οι δήμοι της πρώτης διαχειριστικής ενότητας (Αργολίδας, Κορινθίας και μέρους της Αρκαδίας) καθώς και οι τρεις επιπλέον δήμοι (Σπάρτης, Ελαφονήσου και Δυτικής Μάνης που εξυπηρετούνται προσωρινά στην πιο πάνω μονάδα) θα καταβάλουν τα σχετικά κονδύλια στον ΦοΔΣΑ, ο οποίος και θα τα διαθέσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να καταθέσει -ως αντισυμβαλλόμενο μέρος στην ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης- στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Αυτό έγινε γνωστό σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, δημάρχων από τις περιοχές που διαθέτουν απορρίμματα στην μονάδα της Παλαιόχουνης, του προέδρου του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, όπως επίσης τεχνικών και νομικών συμβούλων της Περιφέρειας και της διαχειρίστριας εταιρείας.
Στην ίδια συνεδρίαση, εξ άλλου, γνωστοποιήθηκε ότι ο ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στο Σπαθοβούνι αναμένεται να καταστεί λειτουργικός το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, ενώ ο περιφερειάρχης -που πραγματοποίησε αυτοψία το πρωί σήμερα στην μονάδα της Παλαιόχουνης- γνωστοποίησε ότι, όπως ενημερώθηκε σχετικά επί τόπου, οι υπολειπόμενες εργασίες που εκτελούνται εκεί και αφορούν στην οριστική διαχείριση είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.
Κατά τη σύσκεψη, τέλος, έγινε συζήτηση για το θέμα της ανακύκλωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι ξεκινούν άμεσα, με πρωτοβουλία του ΦοΔΣΑ, ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια, καθώς αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο η επιτυχία της ανακύκλωσης που αποσκοπεί στη μείωση του βάρους και του όγκου των σκουπιδιών. Πολύ σύντομα δε, ακολουθεί και η ανάλογη εκστρατεία της Περιφέρειας.
Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας τόνισε ότι οι δήμοι -ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές- θα πρέπει να φροντίζουν να καθαρίζουν, όπως προβλέπεται από τον νόμο, το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.
“Αν διαπιστώνουν ότι αδυνατούν να το πράξουν, μπορούν να ζητούν σχετικές προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια, προκειμένου να συνδράμει αυτή” δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *