«Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος»

Η αποκάλυψη της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα προκάλεσε από την πρώτη στιγμή σοκ.

Μπορεί να μην υπάρχει άλλος δημοσιογράφος στον κόσμο με σπίτι στο Μονακό, στο Παρίσι, στο Σεν Τροπέ, στο Λας Βέγκας, στη Νέα Υόρκη. Πόσο μάλλον όταν, παράλληλα με τα ακίνητα, υπάρχει και πολύ ρευστό σε τράπεζες του εξωτερικού και σε χρηματοκιβώτια.

Η Αρχή για το μαύρο χρήμα ξεκίνησε έρευνα για την προέλευση και την καθαρότητα του θησαυρού και “ψάχνει” συγγενείς, συνεργάτες και στελέχη τραπεζών που εμπλέκονται στη χορήγηση χαριστικών δανείων.

Αυτό είναι όλο;

Έχει γίνει γνωστό και δεν έχει διαψευστεί ότι ως εκδότης της μικρής εφημερίδας «Χώρα» εισέπραττε το 6% της κρατικής διαφήμισης (άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ) ενώ εκπροσωπούσε μόνο το 0,3% της κυκλοφορίας του ημερήσιου τύπου.

Είναι προφανές ότι στον πλουτισμό του Γ. Τράγκα συνέβαλαν πολιτικά πρόσωπα που για να εξασφαλίσουν τη σιωπή ή την εύνοια του του “έσπρωχναν” δημόσιο χρήμα ή και ασκούσαν πίεση σε τράπεζες να τον στηρίξουν.

Ήταν η εποχή των παχέων αγελάδων, όταν λεφτά υπήρχαν για να χρηματοδοτηθούν ΜΜΕ αν το σύστημα εξουσίας το ήθελε.

Για τη διαπλοκή του Γ. Τράγκα με τις κυβερνήσεις που τον  βοήθησαν να γίνει πολυεκατομμυριούχος δεν θα γίνει έρευνα; Η ΝΔ επί των ημερών της οποίας στη διακυβέρνηση φαίνεται πως γιγαντώθηκε η περιουσία του Γ. Τράγκα δεν θα ασχοληθεί με το θέμα; Δεν θέλουν να μάθουν τι έγινε, ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση, από πόσο ψηλά δίνονταν οι εντολές;

Οι ερωτήσεις είναι προφανώς ρητορικές και καταγράφονται απλώς για να υπάρχουν – γιατί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τεθούν από αυτούς που το οφείλουν.

Πηγή: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *