Ιδρώνετε πολύ; Φάτε λίγο αλάτι

Το καλοκαίρι με την υψηλή θερμοκρασία, η εφίδρωση ίσως είναι πιο έντονη σε κάποιους ανθρώπους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, λίγο αλάτι μπορεί να κάνει καλό.

Όπως και όταν ασκούμαστε αρκετά ή κάνουμε βαριές δουλειές και ιδρώνουμε, έτσι και το καλοκαίρι η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει σε πτώση του νατρίου στον οργανισμό, με συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, σύγχυση, ναυτία, αίσθημα κόπωσης, άγχος, αδυναμία, κράμπες κ.ά. Σημειώστε, επίσης, πως αν ο ιδρώτας σας τσούζει στα μάτια ή ερεθίζει το δέρμα σας ή δημιουργεί γραμμές στο δέρμα, χρειάζεστε πρόσληψη νατρίου.

Όπως άλλωστε γνωρίζουμε, το νάτριο είναι ένα ηλεκτρολύτης που συμβάλλει στον έλεγχο του νερού γύρω και μέσα στα κύτταρα και όταν υπάρχει αραίωση ή μείωση του νατρίου στον οργανισμό, τα επίπεδα νερού αυξάνονται και τα κύτταρα διογκώνονται, οδηγώντας σε πρήξιμο.

Αν οι καιρικές συνθήκες σας προκαλούν υπερβολική εφίδρωση και αισθάνεστε πονοκέφαλο, αδιαθεσία, έντονη δίψα, τότε δοκιμάστε να πασπαλίσετε λίγο αλάτι σε ό,τι τρώτε και να δείτε αν τα συμπτώματα υποχωρούν. Αν ναι, τότε το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για υπονατριαιμία.

Σε κάθε περίπτωση, σημαντικό είναι να βεβαιώσετε πως αυτό οφείλεται στην εφίδρωση και όχι σε κάποιο παθολογικό αίτιο και φυσικά να μην το παρακάνετε με την κατανάλωση αλατιού.

Πηγή: clickatlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *