Κανόνες και στον τουρισμό θέτει η Ισπανία – Νέο αυστηρό πλαίσιο που βάζει τέλος στην υπερβολή

Τσουχτερά πρόστιμα θα πληρώνουν οι τουρίστες στις ισπανικές παραλίες αν εντοπιστούν να χρησιμοποιούν την θάλασσα ή την παραλία ως τουαλέτα, ή όταν καταλαμβάνουν χώρο στην αμμουδιά απλώνοντας πετσέτες κι όταν κάνουν μπάρμπεκιου ή ρυπαίνουν αφήνοντας σκουπίδια πίσω τους.

Τα πιο αυστηρά μέτρα για την καθαριότητα στις ακτές λαμβάνονται από τον δήμο του Βίγκο στη Γαλικία, όπου τα πρόστιμα ανέρχονται σε 645 λίρες.

Όπως γράφει η Dailymail, το δημοτικό συμβούλιο του Βίγκο αποφάσισε να χαρακτηρίσει την ούρηση σε δημόσιους χώρους ως «πλημμέλημα» και «παραβίαση κανόνων δημόσιας υγιεινής».

Για να μην φθάσουν στην απόγνωση οι επισκέπτες των ισπανικών παραλιών, οι τοπικές αρχές θα τοποθετήσουν φορητές δημόσιες τουαλέτες στις παραλίες.

Νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στις παραλίες

Τα πρόστιμα όμως αφορούν και τις περιπτώσεις των λουομένων που φεύγουν από την παραλία φορώντας μόνο το μαγιό τους. Ο κατάλογος των απαγορεύσεων περιλαμβάνει επίσης τις ρακέτες, που είναι ένα δημοφιλές σπορ για τους νεαρούς τουρίστες.

Τα μέτρα ισχύουν από τις 18 Ιουλίου και έρχονται να προστεθούν σε άλλα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν στη Μαγιόρκα και την Ίμπιζα, όπου περιορίζονται δια νόμου σε έξι τα ποτά που μπορεί να καταναλώνει ένας τουρίστας σε ξενοδοχεία «all inclusive», εκ των οποίων τρία μαζί με το γεύμα και τρία μετά το δείπνο. Εάν οι τουρίστες θέλουν να καταναλώσουν περισσότερα από τρία ποτά θα πρέπει να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Η τοπική κυβέρνηση των Βαλεαρίδων τον Ιανουάριο απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ από τα καταστήματα από τις 9.30 το βράδυ μέχρι τις 08.00 το πρωί. Ανάμεσα στα περιοριστικά μέτρα στις παραλίες Μαγαλούφ, Ελ Αρενάλ και Πλάγια δε  Πάλμα της Μαγιόρκα και Σαν Άντονι δε Πορτμάνι στην Ίμπιζα είναι και η απαγόρευση στις παμπ να κάνουν προσφορές «δύο στην τιμή του ενός» ποτού ή τις χαμηλότερες τιμές σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Στην Κόστα δελ Σολ ανακοινώθηκε τον Μάιο ότι θα απαγορευτούν τα «σκανδαλώδη» πάρτι των νεαρών και εξετάζεται η εγκατάσταση συσκευών που θα εντοπίζουν την ηχορύπανση σε τουριστικές εγκαταστάσεις.

Η ισπανική τουριστική βιομηχανία προσπαθεί να διασώσει την φήμη της ως κορυφαία στην Ευρώπη και λαμβάνονται μέτρα καθώς οι ντόπιοι δηλώνουν αγανακτισμένοι με τους τουρίστες που σε κατάσταση μέθης βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Παρά τα μέτρα ωστόσο τα ξέφρενα πάρτι ξανάρχισαν τους τελευταίους μήνες μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.