«Ράβε ξήλωνε δουλειά να μην σου λείπει»: αντικατάσταση αγωγών αποβλήτων στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

(Φωτ. αρχείου, τοποθέτηση αγωγού λυμάτων στο Νησί Παραλίου Άστρους)

Στην υπογραφή συμφωνητικού για το προϋπολογισμού 915.000 ευρώ έργο αντικατάστασης τριών καταθλιπτικών αγωγών αποβλήτων στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας προέβη την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.
Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και υλοποιείται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη τον περασμένο Μάρτιο, μεταξύ της Περιφέρειας, της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.
Ο περιφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη να είναι άρτια η μελέτη για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα κατά την πορεία υλοποίησής του και κάλεσε τον εργολάβο να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες.
Με την ευκαιρία, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που αφορούν στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, όπως είναι το έργο προστασίας από τη διάβρωση του παραθαλάσσιου δρόμου στον Ατσίγγανο στο Παράλιο Αστρος, αλλά και στη συντήρηση του μνημείου στον χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Αστρος, καθώς και μικρότερα έργα σε χωριά του δήμου.
Το έργο, ειδικότερα, προβλέπει την αντικατάσταση τριών καταθλιπτικών αγωγών αποβλήτων και περιλαμβάνει την κατασκευή των σχετικών υδραυλικών, τεχνικών και δομικών έργων μαζί με την προμήθεια και τοποθέτηση των υλικών που προβλέπονται στη μελέτη, έχει δε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 10 μήνες
ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Αναλυτικά, οι εργασίες που προβλέπονται στο πλαίσιο της σύμβασης είναι η αντικατάσταση σε:
– Τμήμα του καταθλιπτικού αγωγού Κ1 του αντλιοστασίου Α1, το οποίο παραλαμβάνει τα λύματα του Αστρους και της χειμερινής Μελιγούς και τα παροχετεύει στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.
– Τμήμα του καταθλιπτικού αγωγού Κ2 του αντλιοστασίου Α2, το οποίο παραλαμβάνει τα λύματα του Παραλίου Αστρους και τα παροχετεύει στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.
– Τμήμα του καταθλιπτικού αγωγού Κ3, του αντλιοστασίου Α3, το οποίο παραλαμβάνει τα επεξεργασμένα λύματα από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και τα παροχετεύει στο φρεάτιο φόρτισης του αγωγού διάθεσης.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *