Η Σφαγή της Jonestown: Όταν υποχρεώθηκαν να αυτοκτονήσουν περίπου 1000 άνθρωποι – Πού εμπλέκεται η CIA

(Φωτ. ο Τζιμ Τζόουνς)

Έχουν περάσει 44 χρόνια από τη Σφαγή της Jonestown (Τζόουνσταουν), που έγινε μια μέρα σαν σήμερα 18 Νοεμβρίου του 1978 κι ακόμα παραμένει ένα ανεξιχνίαστο και σκοτεινό γεγονός. Οι θεωρίες συνωμοσίας ενοχοποιούν τη CIA

Όπως καταγράφηκε σε ηχογράφηση, ο ηγέτης του Ναού των Λαών, ενός απομακρυσμένου οικισμού στη Γουιάνα της Νότιας Αμερικής, που ιδρύθηκε από τον ιεροκήρυκα Τζιμ Τζόουνς, ακούγεται να προτρέπει τους οπαδούς του να διαπράξουν μια πράξη που αποκαλούσε «επαναστατική αυτοκτονία».

Περισσότεροι από 900 ανθρώπους ζούσαν σε ένα κοινόβιο στις ζούγκλες της Γουιάνας. Μέχρι που ένα απόγευμα βρέθηκαν όλοι τους νεκροί. Συνολικά 918 άνθρωποι, οι περισσότεροι αμερικανοί πολίτες, έχασαν τη ζωή τους.

Η «επαναστατική αυτοκτονία» επέβαλε κάθε μέλος της ομάδας να πιει ένα παρασκεύασμα κυανίου ανακατεμένο με αναψυκτικό. Σε λιγότερο από 5 λεπτά, τα σώματά όλων κείτονταν νεκρά στο έδαφος. Ο Τζόουνς θα αυτοκτονούσε με μια σφαίρα στο κεφάλι! Σε περισσότερα από τα παιδιά του οικισμού έγιναν ενέσεις ή αναγκάστηκαν να πιούν το δηλητήριο από τους κηδεμόνες τους.

Πολλοί αποκαλούν τους θανάτους εκείνους ως «μαζική αυτοκτονία», αντίθετα, οι περισσότερες πηγές σήμερα αναφέρονται στους θανάτους με όρους όπως «μαζική δολοφονία – αυτοκτονία» και «σφαγή».

Εβδομήντα ή και περισσότερα άτομα στη Τζόουνσταουν έλαβαν ένεση με δηλητήριο και το ένα τρίτο των θυμάτων (304) ήταν ανήλικοι. Φρουροί, οπλισμένοι με τουφέκια και βαλλίστρες, είχαν διαταχθεί να πυροβολήσουν οποιονδήποτε προσπαθούσε να διαφύγει από τον οικισμό! Όλα όσα έγιναν γνωστά τα κατέθεσε μέλος του Ναού, που κατάφερε να δραπετεύσει. Επίσης κατέθεσαν τρεις επιζώντες της Σφαγής. Ο Ναός των Λαών ιδρύθηκε από τον Τζιμ Τζόουνς στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα το 1955. Αν και οι ρίζες και οι διδασκαλίες του μοιράζονταν περισσότερο με τα χριστιανικά κινήματα αναβίωσης παρά με τον μαρξισμό , υποτίθεται ότι ασκούσε αυτό που αποκαλούσε «αποστολικό σοσιαλισμό».

Ίνδαλματα ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Μάο…

Ο Τζόουνς είχε ως ινδάλματά του τον Ιωσήφ Στάλιν, τον Μάο Τσε Τουνγκ και τον Αδόλφο Χίτλερ! Η ιστορία είναι μεγάλη και πολύπλοκη. Εκείνο που αξίζει να γραφτεί είναι ότι μετά την αποκάλυψη της μαζικής αυτοκτονίας οι θεωρίες συνωμοσίας θέριεψαν με πιο διαδεδομένη εκείνη που υποστήριζε ότι τα γεγονότα της Τζόουνσταουν ήταν κάποιο είδος πειράματος ελέγχου της σκέψης από την CIA· και δεν ήταν αβάσιμη: στη δεκαετία του ‘60, η CIA κρατούσε φάκελο για τον Τζιμ Τζόουνς και αρνιόταν πάντοτε να εξηγήσει ποιο ήταν το ενδιαφέρον τους για τον χαρισματικό αιδεσιμότατο. Αργότερα, η CIA θα ισχυρίζονταν δίχως να δώσει την παραμικρή εξήγηση ότι ο φάκελος ήταν κενός.

Έχει αποκαλυφθεί μάλιστα, ότι το Γραφείο Ασφαλείας της CIA είχε περάσει από έλεγχο τον Τζόουνς, κάτι που γίνεται μόνο σε όσους επιλέγονται να εργαστούν για τη CIA. Ήταν τελικά ο Τζόουνς πράκτορας; Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Εκείνο που μάθαμε ήταν ο θάνατος περίπου 1000 ανθρώπων κοντά στην πρωτεύουσα της Γουιάνας, Τζόρτζτάουν!

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *