Ζωοτροφές: Πώς να συμπληρώσετε την αίτηση στήριξης – Αναλυτικές οδηγίες

Μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2023 θα μείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων των κτηνοτρόφων για την έκτακτη ενίσχυση των 89 εκατ. ευρώ για την αγορά ζωοτροφών.

Στόχος του Μέτρου 22 είναι η παροχή έκτακτης προσωρινής στήριξης στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ειδικότερα την μεγάλη αύξηση των τιμών των ζωοτροφών.

Η ενίσχυση δίνεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022 και συγκεκριμένα από τις δράσεις:

  • Υπομέτρο 1: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους των τομέων εκτατικής αιγοπροβατοτροφίας και βοοτροφίας.
  • Υπομέτρο 2: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους των τομέων εντατικής αιγοπροβατοτροφίας, βοοτροφίας, πτηνοτροφίας και χοιροτροφίας.

Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα και η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στον ιστότοπο https://m22.opekepe.gr/

Ποσά στήριξης

Ο υπολογισμός του ύψους ενίσχυσης πραγματοποιείται ανά δικαιούχο σύμφωνα με:

  • τον τομέα ή τομείς που υποβάλλει την αίτηση στήριξης,
  • την κλάση στην οποία κατατάσσεται για τον αντίστοιχο τομέα (αριθμός ζώων, βάρος σφαγών, αριθμός σφαγών, δυναμικότητα κ.ο.κ.) και
  • την έδρα της εκμετάλλευσης (αν είναι νησιωτική περιοχή, αν ανήκει στη Βόρεια Εύβοια).

Οι κλάσεις είναι προκαθορισμένες, όπως και η αντίστοιχη μονάδα μέτρησης, και αποτυπώνονται στην Πρόσκληση ανά τομέα. Το ανώτατο ποσό της στήριξης, στο πλαίσιο του παρόντος μέτρου δεν μπορεί να ξεπερνά τις 15.000 ευρώ ανά γεωργό (κτηνοτρόφο).

Για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις των οποίων η έδρα εκμετάλλευσης βρίσκεται σε νησιωτικές περιοχές (συμπεριλαμβανόμενης Εύβοιας και Κρήτης) τα ποσά κάθε κλάσης προσαυξάνονται κατά 15%,σε κάθε τομέα που προβλέπεται η προσαύξηση. Για τους κτηνοτρόφους (αιγο-προβατοτροφία και βοοτροφία) των οποίων η έδρα εκμετάλλευσης βρίσκεται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας ορίζεται επίσης επαυξημένο κατ’ αποκοπή ποσό ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση.

Δείτε τον αναλυτικό οδηγό συμπλήρωσης της αίτησης ΕΔΩ

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *