Αντικειμενικές τιμές: Μπαράζ αιτημάτων από Δήμους για μειώσεις – Τι θα κάνει το ΥΠΟΙΚ

Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει προβληματισμός σχετικά με το μπαράζ των αιτημάτων και αναμένονται με ενδιαφέρον οι σχετικές αποφάσεις λόγω και των επικείμενων εκλογών – Το πλέον πιθανό σενάριο προβλέπει οι αλλαγές να επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους ακινήτων του 2024.
Αυξάνονται μέρα την ημέρα τα αιτήματα για «κούρεμα» των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από δήμους όλης της χώρας, μετά τη σχετική δυνατότητα που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για υποβολή στοιχειοθετημένων προτάσεων για την αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών εντός των ορίων τους έως τις 20 Ιανουαρίου.
Με βάση τα αιτήματα που πρέπει να συνοδεύονται από αποδεικτικά στοιχεία για τις πραγματικές τιμές της αγοράς το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών εφόσον διαπιστώσει βάσιμα ότι οι αντικειμενικές αξίες είναι υπερβολικές.
Αυτό είναι και το βασικό επιχείρημα που διατυπώνει το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να περιορίσει τις προσδοκίες που γεννώνται στους περισσότερους δήμους της χώρας.
Πελοπόννησος
Στην Πελοπόννησο, ζητούν επαναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών ο Δήμος Κορινθίων, ο δήμος Πατρέων που αιτείται «κούρεμα» 30% στις αντικειμενικές τιμές, ο δήμος Πύργου που επιδιώκει την οριζόντια μείωση κατά 20% των τιμών ζώνης των αντικειμενικών αξιών, ο δήμος Καλαμάτας που ζητά να παραμείνουν ίδιες στην πόλη και να μειωθούν σε κοινότητες του δήμου που έχουν αυξηθεί υπερβολικά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *