Ιστορική πτήση για το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου: Έμεινε στον αέρα για 6 ώρες και ετοιμάζεται για επίσημη πρεμιέρα (βίντεο)

Το Stratolaunch Roc, το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο πραγματοποίησε την ένατη δοκιμαστική πτήση, κατά τη διάρκεια της οποίας έσπασε αρκετά ρεκόρ.

Η πτήση διήρκεσε 6 ώρες και το Stratolaunch Roc πέταξε για πρώτη φορά έξω από την έρημο Μοχάβε της Καλι στις ΗΠΑ. Το αεροπλάνο αυτό, το οποίο διαθέτει δύο ατράκτους και έξι κινητήρες Boeing 747 προορίζεται για να μεταφέρει και να αφήνει σε ύψος έναν μικρό πύραυλο, η μηχανή του οποίου θα τίθεται τότε σε λειτουργία για να το οδηγήσει στο Διάστημα, όπου θα θέτει σε τροχιά δορυφόρους.

Το αεροπλάνο Stratolaunch απογειώθηκε από μια εγκατάσταση στην έρημο Μοχάβι, στην Καλιφόρνια η οποία λειτουργεί ως αεροδρόμιο και διαστημοδρόμιο. Το γιγάντιο αεροσκάφος πραγματοποίησε μια πτήση διάρκειας έξι ωρών χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Στην προηγούμενη δοκιμαστική πτήση του το σκάφος είχε πετάξει για περίπου 2,5 ώρες και η νέα δοκιμή δείχνει ότι είμαστε κοντά στο να ξεκινήσει τις επίσημες πτήσεις του.

Το θηριώδες αεροσκάφος ήταν ένα όραμα του συνιδρυτή της Microsoft Πολ Άλεν που χρηματοδότησε την κατασκευή του αλλά αρχικά θεωρούνταν ένα εγχείρημα με μικρές αν όχι μηδαμινές πιθανότητες επιτυχούς ολοκλήρωσης. Ο θάνατος του Άλεν, τον Οκτώβριο του 2018, μετά από πολυετή μάχη με μια σοβαρή ασθένεια έκανε αβέβαιο το μέλλον της Stratolaunch αλλά τελικά όπως αποδείχτηκε τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και το αεροσκάφος δείχνει έτοιμο να αναλάβει υπηρεσία στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αεροδιαστημική βιομηχανία. Μετά τη νέα πετυχημένη δοκιμή του σκάφους επόμενο βήμα είναι μια δοκιμαστική πτήση που θα γίνει τους επόμενους μήνες στην οποία θα γίνει προσπάθεια να εκτοξευτεί από το σκάφος ο υπερηχητικός πύραυλος.

Πηγή: ethnos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *