Παράλιο Άστρος: Η πραγματική απογραφή του 2021

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΕΛΣΤΑΤ, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας παρουσίασε πληθυσμό 9.538. Δεν έχουν ακόμα παρουσιασθεί τα στοιχεία για τις επί μέρους Κοινότητες, σύμφωνα με την προηγούμενη απογραφή του 2011 το Παράλιο Άστρος είχε πληθυσμό 1.043.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι «πλασματικά» και ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναλυτικά η εξήγηση:

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στα διοικητικά όρια του Παραλίου Άστρους υπάρχουν 3.500 υδρόμετρα, το Υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζει 2,5 κατοίκους ανά υδρόμετρο (αναλογία που χρησιμοποιείται για τις αστικές περιοχές), επομένως έχουμε 3.500 χ 2,5 = 8.750 κατοίκους, το νούμερο απέχει παρασάγγας από το νούμερο της απογραφής.

Παρατήρηση: Μα κάποιος θα πει αυτό το νούμερο αντανακλά τους καλοκαιρινούς μήνες, τούτο όμως συμβαίνει αναλογικά και στις υπόλοιπες επί μέρους κοινοτικές ή δημοτικές ενότητες, όταν γεμίζουν τα καλοκαίρια ή παρουσιάζουν «δια μαγείας» απογραφικό πληθυσμό που πόρρω απέχει από την  πραγματικότητα. Άλλωστε ο νομός Αρκαδίας είναι πρωταθλητής στους ετεροδημότες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με αριθμό 18.541, βλέπε εδώ https://astrosparalio.gr/2023/01/04/84538/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *