Διορισμοί εκπαιδευτικών: Η διαδικασία στο ΟΠΣΥΔ

(Φωτ. αρχείου, παράθυρα του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους)

3η μέρα σήμερα Τετάρτη των αιτήσεων (η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 12 Μαϊου) για τον μόνιμο διορισμό 3.449 εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) μέχρι και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023.

Να σημειωθεί ότι η πρόσκληση απευθύνεται αποκλειστικά σε υποψήφιους εκπαιδευτικούς που είναι εγγεγραμμένοι στους παλαιούς πίνακες κατάταξης τους ΑΣΕΠ: 1ΓΕ/2019, 2ΓΕ/2019, 1ΓΤ/2020 και 2ΓΔ/2020.  Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που περιλαμβάνονται στους παραπάνω πίνακες και επιθυμούν να διοριστούν μόνιμα σε κενές οργανικές θέσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και σε Μουσικά Σχολεία,  καλούνται να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτιμήσεων περιοχών για μόνιμο διορισμό (Δείτε εδώ το ΦΕΚ)

Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής θα πρέπει να περιμένουν εκδοθεί δεύτερη προκήρυξη, στις αρχές το καλοκαιριού, η οποία θα κλείσει τον κύκλο των 3.772 διορισμών που προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, λίγο πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Οι διορισμοί των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Ειδική θα γίνουν από τους νέους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, που είναι όμως ακόμα σε διαδικασία έκδοσης και αναμένονται τον Ιούνιο του 2023. 

Δήλωση περιοχών

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν όσες περιοχές ή/και Μουσικά Σχολεία επιθυμούν χωρίς περιορισμό και με τη σειρά που επιθυμούν, από τον πίνακα των περιοχών των κενών οργανικών θέσεων και διορίζονται με βάση τη σειρά κατάταξής τους στους οικείους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, στους οποίους είναι εγγεγραμμένοι και τις δηλώσεις προτίμησής τους. Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης δηλώνεται η περιοχή διορισμού με τη σειρά προτεραιότητας, που επιθυμεί ο υποψήφιος.

Δείτε τις περιοχές διορισμού – γεωγραφική κατανομή περιοχών ΕΔΩ

Το ΦΕΚ-ΑΣΕΠ με την Πρόσκληση εδώ 

Βήμα – βήμα η αίτηση στο ΟΠΣΥΔ

Η δικτυακή πύλη του ΟΠΣΥΔ είναι ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και τη διαχείριση προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελληνική Επικράτεια.

Η είσοδος των εκπαιδευτικών γίνεται είτε με κωδικούς taxisnet είτε με τους προσωπικούς κωδικούς που έχουν δημιουργήσει. Το proson.gr παρουσιάζει εικονογραφημένες οδηγίες βήμα προς βήμα για να ολοκληρώσουν εύκολα και με επιτυχία την αίτηση τους στο ΟΠΣΔΥ.

Με την εισαγωγή του υποψηφίου στο ΟΠΣΥΔ εμφανίζεται η αρχική σελίδα καλωσορίσματος. Στην σελίδα αυτή ο υποψήφιος ενημερώνεται με τις τελευταίες ανακοινώσεις του συστήματος.

Δείτε το Εγχειρίδιο Αίτησης Υποψηφίων για Μόνιμο Διορισμό του ΟΠΣΥΔ εδώ

Στο κεντρικό μενού πάνω από την αρχική σελίδα εμφανίζεται το σύνολο των διαθέσιμων λειτουργικοτήτων που έχει ένας χρήστης στο ΟΠΣΥΔ. Συγκεκριμένα, στην κορυφή κάθε σελίδας δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να μεταβεί σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες ενέργειες:

  • Αρχική
  • Φάκελος
  • Αιτήσεις
  • Ιστορικό Αιτήσεων
  • Στο κεντρικό μενού δίνεται η δυνατότητα στον υποψήφιο να επιλέξει το πεδίο «Αιτήσεις» στο οποίο εμφανίζονται όλοι οι τύποι αιτήσεων.
  • Ο υποψήφιος δύναται να συμπληρώσει και να υποβάλει συγκεκριμένους τύπους αιτήσεων, ανάλογα με τα στοιχεία του φακέλου του και μόνο εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών που ορίζονται.
  • Αφού ο υποψήφιος επιλέξει τον τύπο αίτησης, στη συνέχεια, εμφανίζονται οι επιλογές που αντιστοιχούν στις αιτήσεις που μπορεί να υποβάλει ανά κλάδο.
  • Προσοχή! Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση διορισμού για περισσότερους από έναν κλάδους, τότε θα χρειαστεί να υποβάλετε ξεχωριστή αίτηση για κάθε κλάδο. Ομοίως, για τα μουσικά σχολεία γίνεται ξεχωριστή αίτησηγια κάθε μουσική ειδίκευση.

Συνέχεια…https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/415939_diorismoi-ekpaideytikon-bima-bima-i-aitisi-sto-opsyd-eikones-ti-na-prosexete

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *