Νάξος: Ψάρεψε παράνομα εκατοντάδες αχινούς

(Φωτ. αρχείου)

Ψάρεψε παράνομα 500 αχινούς και προσπάθησε να τους πουλήσει σε ταβέρνες της Νάξου. Λογάριαζε ωστόσο χωρίς τον ξενοδόχο – και συγκεκριμένα το Λιμενικό.

Μάζεψε τους αχινούς κατά τη διάρκεια απαγορευμένης χρονικής περίοδος, στην θαλάσσια περιοχή δυτικά του μεγάλου νησιού των Κυκλάδων.

Το Σάββατο, όταν οι λιμενικοί που επέβαιναν σε περιπολικό σκάφος εντόπισαν αυτό του ψαρά στην θαλάσσια περιοχή της Άκρας Παρθένου και επιβιβάστηκαν για να κάνουν έλεγχο, διαπίστωσαν ότι είχε αλιεύσει όχι πέντε ή δέκα αλλά… 500 αχινούς!

Κι αυτό, όπως αναφέρει το protothema.gr ενώ η αλίευση επιτρέπεται μόνο τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Δεκέμβριο και για 30 αχινούς ανά σκάφος ή 20 για τον απλό ερασιτέχνη.

Η ποσότητα που είχε αλιεύσει ο ψαράς κατασχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί αλιείας και κινήθηκε από το Λιμεναρχείο Νάξου η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, με τα προβλεπόμενα πρόστιμα να κυμαίνονται από 500 ως 5.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *