Τραγωδία με 17 νεκρούς σε ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Σε τραγωδία εξελίσσεται το ναυάγιο σκάφους 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου στα διεθνή ύδατα, καθώς μέχρι την ώρα υπάρχουν τουλάχιστον 17 νεκροί.

Αυτή την ώρα στο λιμάνι της Καλαμάτας υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση με πολλά ασθενοφόρα, καθώς προσεχώς αναμένεται να φθάσουν περίπου 100 άτομα, που έχουν διασωθεί από το ναυάγιο σε μεγάλη επιχείρηση υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος και επιβιβάστηκαν σε παραπλέον πλοίο.

Παράλληλα 4 άτομα, που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας αρχικά στην 120 ΠΕΑ και από εκεί με δύο ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο Καλάμάτας.

Την διαδικασία υποδοχής συντονίζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για όσα επιπλέον άτομα θα χρειαστούν πρώτες βοήθειες ή και νοσηλεία.

Στην περιοχή του ναυαγίου κινούνται δύο περιπολικά και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και 7 παραπλέοντα πλοια, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) της FRONTEX.

Το αλιευτικό σκάφος με τους μετανάστες υπολογίζεται ότι ξεκίνησε το ταξίδι από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό τις ιταλικές ακτές.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *