Επιστολική ψήφο από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Όλη η χώρα μία περιφέρεια

(To δείγμα του φακέλου για την επιστολική ψήφο που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης)
Επιστολική ψήφο για τους ψηφοφόρους στην Ελλάδα αλλα και το εξωτερικό, ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η μεταρρύθμιση αυτή αφορά στη δυνατότητα επιστολικής ψήφου στις εκλογές, με άμεση εφαρμογή του μέτρου, δηλαδή από τις ευρωεκλογές, τον Ιούνιο του 2024.
Παράλληλα όπως είπε ο πρωθυπουργός στις ευρωεκλογές της ερχόμενης άνοιξης για την ανάδειξη των 21 Ευρωβουλευτών θα ισχύσει ο σταυρός προτίμησης γιατί, όπως είπε, «πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο στην εκλογή κάθε εθνικού ανιτπροσώπου πρέπει να τον έχει ο πολίτης και όχι ο αρχηγός κάθε παράταξης μέσω μιας λίστας προδιορισμένων βουλευτών».
«Είναι κάτι που έχουν υιοθετήσει τα περισσότερα κρατη και είναι ώρα να ισχύσει στον τόπο μας. Είναι μια ιστορική τομή καθώς η εκλογική διαδικασία εμπλουτίζεται, αλλάζει και αποτελεί μια γενναία μεταρρύθμισης καθώς διευρύνει το εκλογικό σώμα και είναι η πιο ισχυρή απαντηση στην αποχή», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως είπε ο ίδιος, τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε πρώτα να διασφαλιστεί ότι μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία.
Επίσης, απευθυνόμενος προς τους υπουργούς σημείωσε ότι θα μοιραστεί στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο σχετικός φάκελος με τις λεπτομέρειες.
«Είναι μια ιστορική τομή εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *