1967, ελλανόδικος επιτροπή

Η φωτογραφία απεικονίζει την απονομή κυπέλου σε νικητή Κολυμβητικών Αγώνων, οι φέροντες αρίθμηση είναι οι εξής: 1. Στέργιος Κρασόπουλος (Πρόεδρος της Κοινότητας Παραλίου Άστρους, 2. Νίκος Αγγελόπουλος, 3. Στέλιος Κοντογιαννόπουλος, 4. Κώστας Μπάρλας, 5. Λεωνίδας Θεοδωρακάκης.

Η εικόνα μας παρέχει τις εξής πληροφορίες:

  1. Είναι τραβηγμένη σε αυτό το σημείο, στο κιόσκι του εξοχικού κέντρου «ο Βάκχος» του Θανάση Κασίμου, που ήταν στο ύψος του τωρινού καφέ «Άρωμα», σήμερα δεν υπάρχει πια.
  2. Είναι χρονολογημένη στις 30 Ιουλίου 1967, ημέρα Κυριακή.
  3. Επρόκειτο για τους 14ους Παναρκαδικούς Κολυμβητικούς Αγώνες, έργο του αείμνηστου Νίκου Αγγελόπουλου.
  4. Η παρουσία του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη έχει να κάνει με το ότι, τότε, ήταν έφορος του Κολυμβητικού τμήματος του Ολυμπιακού και συνόδευε τους αθλητές του, που ελάμβαναν μέρος στους αγώνες.
  5. Η εμβέλεια και το κύρος των, πιο πάνω αναφερόμενων, κολυμβητικών αγώνων ήταν πολύ μεγάλη, αφού συμμετείχαν τρανταχτά ονόματα από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, όπως: 1. Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες του Ολυμπιακού: Καρύδης, αφοί Κοσκινά, Παπαδάκης, Κουτουμάνης, Μπαξεβανέλη, Ηλιοπούλου, Κωνσταντινίδου, κ.α, 2. Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες του Παναθηναϊκού: Μπιτέρνας, Χρυσοστόμου, Λούης, Γεωργιάδου, Λομβάρδου, Σωτηρίου, Λούη, κ.α.