Γαλλική Πολυνησία

                

La Ora, Maeva και Manava είναι οι τρεις λέξεις που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της  Γαλλικής Πολυνησίας  για να καλωσορίσουν τους επισκέπτες επιδεικνύοντας ανά πάσα στιγμή τη φημισμένη φιλοξενία της Ταϊτής και των νησιών της!
Οι αντιθέσεις των νησιών αυτών είναι μοναδικές. «Ψηλά» ηφαιστειογενή καταπράσινα νησιά με τις κορυφές τους να χάνονται μέσα στα σύννεφα, περιτριγυρισμένα από κοραλλιογενείς υφάλους με παραλίες μαύρης ή άσπρης άμμου. «Χαμηλά» κοραλλιογενή νησιά περιτριγυρισμένα από ατόλες που δημιουργούν λίμνες παραδεισένιων χρωμάτων, αμέτρητες παραλίες, αμέτρητα μικρά νησάκια, φοίνικες και πλούσιος βυθός…
Το κάθε ένα από τα 188 νησιά είναι διαφορετικό από τα άλλα και κάθε ένα έχει τη δική του ομορφιά. Οι δραστηριότητες είναι και αυτές πολλές και διαφορετικές. Στα «ψηλά» νησιά θα ανακαλύψετε το εσωτερικό τους κάνοντας αναρριχήσεις ή περπατώντας στις κρυμμένες κοιλάδες με τα δροσερά νερά και στα φαράγγια. Στα «χαμηλά» νησιά θα απολαύσετε τη θάλασσα σε όλο της το μεγαλείο: καταδύσεις, ψάρεμα, surfing στα κύματα και πολλά άλλα. Όταν φτάσετε, οι φιλόξενοι κάτοικοι των νησιών θα σας υποδεχτούν με τραγούδια, προσφέροντας σας λουλούδια και πολύχρωμες λουλουδένιες γιρλάντες. Η διαμονή σας είναι φυσικά μαγική! Bungalows μέσα στη θάλασσα ή ακριβώς πάνω στην παραλία, υπέροχες γεύσεις και ατελείωτες δραστηριότητες.
Η
Tahiti υψώνεται πάνω από τον ωκεανό σαν μία βασίλισσα με στέμμα από κορυφές εντυπωσιακών βουνών. Το εσωτερικό του νησιού θα σας μαγέψει με όμορφα ρυάκια, ψηλούς καταρράκτες και καταπράσινες κοιλάδες. Ο περισσότερος πληθυσμός και τα υπέροχα θέρετρα βρίσκονται πάνω στην θάλασσα.
Η πρωτεύουσα, Papeete, είναι η είσοδος για όλη την περιοχή και διαθέτει πολυτελή θέρετρα, αγορές, νυχτερινή ζωή και πολλά άλλα. Το νησί  
Bora Bora  θα το ερωτευθείτε με την πρώτη ματιά! Το όνομα του σημαίνει «πρωτότοκο» και ο μύθος λέει ότι είναι το πρώτο νησί που υψώθηκε όταν ο θεός Taaroa το ψάρεψε από τα νερά της θάλασσας. Στο κέντρο του νησιού βρίσκεται το βουνό Otemanu που υψώνεται σαν κάστρο ενώ γύρω γύρω βρίσκονται υπέροχες παραλίες λευκής άμμου στον βυθό των οποίων κατοικούν πολύχρωμα ψάρια σε τεράστιους κήπους κοραλλιών.
Το νησί της
Moorea θα σας γοητεύσει! Μία λιμνοθάλασσα περιτριγυρίζει το νησί, στο κέντρο του οποίου βρίσκονται κάθετα βουνά με υπέροχους καταρράκτες ενώ οι πλαγιές πραγματικά θυμίζουν πράσινο βελούδο. Τα σπίτια είναι βαμμένα σε παστέλ χρώματα με κήπους γεμάτους ιβίσκους και παντού ακούγονται υπέροχοι ήχοι αμέτρητων πουλιών.
Τα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας είναι πολλά και γεμάτα εκπλήξεις! Ανακαλύψτε τα (1)
εδώ.

(1) Οδηγίες χρήσης: 1. Αποθήκευση ως. 2. Έγγραφα και 3. Επεξεργασία Microsoft Office PowerPoint.