Ράμπες πρόσβασης στη θάλασσα για: ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ -ΑΜΕΑ

           

Εισαγωγικό σημείωμα: Το θέμα θα το επαναφέρουμε συνέχεια, έως ότου και φιλοτιμηθεί!! κάποιος.   

Σε μία εποχή που δείγμα πολιτισμού είναι η συμπεριφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Πολίτη γενικότερα προς τον συνάνθρωπο και ειδικά στα ΑΜΕΑ και στους ηλικιωμένους, ο Δήμος μας δείχνει? έλλειψη σεβασμού προς τις παραπάνω ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

 Εδώ και χρόνια δεν έχει μεριμνήσει ουδείς, ούτε το Τοπικό συμβούλιο ούτε ο Δήμος  για τη κατασκευή ειδικής ράμπας που να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα οι παραπάνω αναφερόμενοι πολίτες. Σημειωτέον ότι, οι ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ αυτή την περίοδο και ειδικά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο αποτελούν την πλειοψηφία των λουομένων στο Παράλιο Άστρος και τους βλέπει κανείς -ιδίοις όμμασι- να προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι!!! κατά την είσοδο ή την έξοδο από τη θάλασσα από την έλλειψη μιας υποτυπώδους ράμπας με χειραγωγούς για να ισορροπούν.

Για τα ΑΜΕΑ κυρίως η έλλειψη ράμπας σε όλο το μήκος της παραλίας κάνει αδύνατη σχεδόν την πρόσβαση στη θάλασσα.

Πρότασεις:

1.      Επείγον: Κατά προτεραιότητα (τώρα) να κατασκευαστούν 2-3 ράμπες σε όλο το μήκος της παραλίας για τα ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ άτομα, και ειδικότερα στη παραλία με τα χαλίκια που είναι πίσω από το παλιό λιμάνι. Δείτε εδώ μία έξυπνη και πολύ φτηνή!!! λύση από το Δήμο Γλυφάδας.

2.      Ο Δήμος να κατασκευάσει επίσης στο άμεσο μέλλον μία τουλάχιστον -μη μόνιμη ράμπα- στην εξωτερική πλευρά του Νέου Λιμανιού του Παραλίου Άστρους για τα ΑΜΕΑ, το σημείο είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο μέχρι τη ράμπα. Δείτε εδώ το προτεινόμενο σημείο και δείτε εδώ ένα τύπο ράμπας που έχει κατασκευάσει ο Δήμος της Πάτρας.