Κρήτη , Ο πρώτος βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός στο Ηράκλειο.

       


Κρήτη , Ο πρώτος βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός στο Ηράκλειο.


Η περιοχή των νοτίων προαστίων, το Ατσαλένιο, αποκτά τον πρώτο βιοκλιματικό βρεφονηπιακό σταθμό της περιοχής και του δήμου Ηρακλείου. Τη σύμβαση υπέγραψε , ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκης, με τον ανάδοχο κατασκευής του έργου. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο από σήμερα, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2.700.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.


Ο νέος σταθμός θα κατασκευασθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου Ηρακλείου εντός σχεδίου, εμβαδού περίπου 750 τ.μ. Ο σχεδιασμός των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων έγινε για να εξυπηρετεί και άτομα με ειδικές ανάγκες. Στον βρεφονηπιακό σταθμό θα φιλοξενούνται σε πρώτη φάση 99 (βρέφη, νήπια και νήπια με αναπηρία).


Θα κατασκευασθούν οι εξής αίθουσες :  • 2 αίθουσες για 12 βρέφη
  • 2 αίθουσες ύπνου για 12 βρέφη
  • 2 αίθουσες νηπίων για 22 νήπια
  • 1 αίθουσα ύπνου νηπίων για 14 παιδιά
  • 1 αίθουσα ΑΜΕΑ απασχόλησης για 9 άτομα
  • 1 αίθουσα ύπνου ΑΜΕΑ

Ο δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο αυτό, καθώς αποτελεί το πρώτο βιοκλιματικό βρεφονηπιακό σταθμό στον δήμο και θα εξυπηρετεί τις οικογένειες τις περιοχής με χαμηλό εισόδημα.


Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στον σχεδιασμό του δήμου Ηρακλείου να καλύψει πλήρως τις ανάγκες όλων των δημοτών σε αυτόν τον τομέα, που είναι εξαιρετικά σημαντικός για τους γονείς, στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.