Ανάκληση επικίνδυνων κορν φλέικς!

     


Ανάκληση επικίνδυνων κορν φλέικς!


 


Ανακαλείται προϊόν δημητριακών πρωινού (corn flakes), στο οποίο ανιχνεύτηκε φουντούκι, αλλεργιογόνο συστατικό, που δεν αναγραφόταν στην επισήμανση. Πρόκειται για κορν φλέικς από ρύζι και σιτάρι ολικής αλέσεως με αποξηραμένα φρούτα, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «KELLOGG COMPANY OF G.B. LTD».


Ο ΕΦΕΤ, σε συνέχεια διερεύνησης, κοινοποίησης των κυπριακών αρχών, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπίστωσε τη διακίνηση του συγκεκριμένου προϊόντος και στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για δημητριακά πρωινού (κορν φλέικς) με την εμπορική επωνυμία “Special K-Τραγανές Νιφάδες από Ρύζι και Σιτάρι Ολικής Αλέσεως με Κατεψυγμένα Αποξηραμένα Φρούτα”, σε συσκευασία των 300 g, με αριθμό παρτίδας L10, ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03.04.2012 και γραμμοκώδικα (barcode) 5 050083 262548.
Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία “KELLOGG COMPANY OF G.B. LTD” του Ηνωμένου Βασιλείου και διακινείται στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση “ΑΤΛΑΝΤΑ ΑΕ” (30 χλμ. Λ. Μαρκοπούλου, Γλυκά Νερά Αττικής).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ, παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στo φουντούκι και έχουν στην κατοχή τους το προϊόν να μην το καταναλώσουν.